Kartepe’den Güreşlere Davullu Davet

Kartepe Belediyesi tarafından on birinci kez düzenlenecek olan Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri için davullu zurnalı davet etkinlikleri düzenleniyor.

Kartepe’den Güreşlere Davullu Davet

Kartepe Belediyesi tarafından bu yıl on birincisi düzenlenecek Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri 16 Ağustos Cumartesi günü yapılacak. Güreşler öncesi Cuma namazı çıkışında eski Kırkpınar Başpehlivanlarından Hergeleci İbrahim Sarımeşe’deki kabri başında anılacak. Güreşlerde görev alacak davul zurnalar, güreş severleri Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına güreşlere davet etmek için sahaya indi.

Hergeleci İbrahim Er Meydanı’nda 16 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak güreşlerde, 31 baş olmak üzere toplamda 400 dolayında güreşçi kıspet giyecek. Güreşler öncesi Cuma namazı çıkışında Hergeleci İbrahim’i kabri başında anacak olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, davul zurnaları mahallelerde dolaştırarak tüm güreş severleri Hergeleci İbrahim Er Meydanı’nda ki etkinliğe davet etti.

Çeşitli boylarda pehlivanların katılımıyla renklenmesi beklenen güreşler, güreşseverler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. İsmail Balaban, Mehmet Yeşilyeşil, Ali Rıza Kaya, Ahmet Kavakçı, Mustafa Karaboğa, Güngör Ekin, Faruk Akkoyun gibi önemli başpehlivanların da çekişmeli mücadelelerine sahne olacak güreşlere tüm güreş severleri davet eden Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, “Türk’ün gücünü, cesaretini, çevikliğini anlatan, bu topraklarda yetişip bir çok pehlivan yetiştiren Hergeleci İbrahim’i Cuma namazı çıkışında kabri başında anacağız. Davul zurnalar eşliğinde güreşlere davetimizi tüm güreşseverlere duyurduk. Er meydanında kıspet giyecek tüm güreşçilere şimdiden başarı dilerken güreş severlere de bu mücadeleleri kaçırmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA