İstanbul Emniyet Müdürü Altınok Açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, polisi vatandaşın arasında, caddede, kahvede, sokakta, lokantada, pastanede, parkta, bahçede görünür kılabilmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Polis sokakta olduğu müddetçe suç ve suçluyla mücadelede daha başarılıyız. Suç işlemek isteyenler polisi görünce suç işleme konusunda daha isteksiz ve tedirgin oluyor" dedi.

Eyüp Belediyesi, törenle 7 aracını İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne devretti.
Törende konuşan Altınok, halkın daha huzurlu ve güvenli şekilde yaşayabilmesi, İstanbul'un huzur ve güven kenti olabilmesi için 38 bin civarındaki personelle yoğun şekilde, 24 saat mücadele ettiklerini anlattı.
Altınok, emniyet teşkilatında görev alan arkadaşlarıyla bu hizmeti verirken, yerel yönetimler, belediyeler, genel idare, sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflardan büyük katkı gördüklerini söyledi.

Polis algısının, dünyada ve Türkiye'de yavaş yavaş farklı bir boyuta gittiğini, İstanbul'da da aynı algıyı yaratabilmek için özel gayret gösterdiklerini kaydeden Altınok, polisi vatandaşın arasında, caddede, kahvede, sokakta, lokantada, pastanede, parkta, bahçede görünür kılabilmeleri gerektiğini aktardı.
Selami Altınok, "Vatandaşımız polisi görecek, kendine güveni gelecek, rahat edecek ve polis, sokakta insanımızla beraber olmakla o bütünleşmeyi ve gayreti sağlayacak. Aynı zamanda, art niyetli kişilerin, toplumda huzuru bozmaya çalışan insanların da polisi görerek çekinmelerinin, niyetlerinden vazgeçmelerinin yolunu ve gayretini sağlayacağız" diye konuştu.

Önleyici kolluğun önemine vurgu yapan Selami Altınok, polisin güvenlikteki en önemli işinin "önleyici kolluk" olduğuna dikkati çekti.
Suçun işlenmesini önleyebilmek gerektiğini ifade eden Altınok, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Suç işledikten sonra suçluyu yakalayıp, adli mercilere teslim edebilmek ikinci boyutu ama asli görevimiz, toplumda, suçun ve suçlunun olmasına mani olmaktır. İşte o hizmeti yaparken de belediyelerimizin bu katkıları bizim işimizi kolaylaştırıyor ve daha rahat yapmamıza imkan veriyor. Biz de elimizden geldiğince profesyonel şekilde, hukukun üstünlüğünü ön plana alarak, hukuk kurallarında kalarak, insanımızın daha mutlu olabilmesi için gayret gösteriyoruz.
Avrupa ve Amerika'daki eş değer şehirlere kıyasla İstanbul'da suç oranı yüzde 20 civarında. Polis iyi çalışıyor. Bizim toplumsal yapımız ona katkı sağlıyor. Vatandaşımızın bilinci, kamu hizmetinin yapılmasında katkısı ve bize verdiği destek, suç ve suçluyla mücadelede daha iyi olmamız noktasında bize destek ve gayret veriyor, bizi teşvik ediyor."
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın kurumlararası işbirliğinin önemine dikkati çekerek, belediye olarak, ilçe sakinlerinin mutluluğu ve refahı için her türlü çalışmanın yanında yer aldıklarını anlattı.
Etkinliğin ardından Remzi Aydın'ın verdiği anahtarlardan birini alan Selami Altınok, aracı çalıştırarak, bir süre inceledi.

- "Polisin sokakta olması lazım"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, etkinliğin ardından AA muhabirinin soruları üzerine, polisin sokakta olması gerektiğini ifade ederek, "Polis sokakta olduğu müddetçe suç ve suçluyla mücadelede daha başarılıyız. Suç işlemek isteyenler polisi görünce suç işleme konusunda daha isteksiz ve tedirgin oluyor" dedi.

Altınok, polisin bonzai ve uyuşturucu madde ile mücadelesine ilişkin şunları söyledi:
"Sadece bonzai değil, uyuşturucu ile mücadelede çok büyük mesafeler aldığımızı sizler topluma yansıtıyorsunuz. Son 3-4 ayda yaptığımız operasyonlarla İstanbul'da bu işten rant sağlamaya çalışan çok büyük örgütleri çökerttik. O mücadele aynen devam edecek. 3-4 ay öncesine göre şu anda daha iyiyiz. Biz bonzai olarak değil, uyuşturucu madde olarak bakıyoruz. Hepsi ile mücadeleyi aynı şekilde ve hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. İstanbul polisi, iyi başarılar elde etti."
Kaynak: AA