İsrail ateşkes dinlemedi, yine bombaladı

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin beş gün daha uzatıldığının açıklanmasından birkaç saat sonra İsrail'in yeni hava saldırıları düzenlediği haberi geldi.

İsrail ateşkes dinlemedi, yine bombaladı
Mısır'ın başkenti Kahire'deki görüşmelere katılan bir Hamas yetkilisi saldırıların yeniden başladığını belirtti ve 'İsrail sükuneti bozuyor. Yapılan saldırı kabul edilemez' dedi.

İsrail odusundan gelen ilk açıklamada ise Gazze'de belirlenen dört hedefin vurulduğu açıklandı ve operasyonun daha önce İsrail topraklarına fırlatılmış olan bir füzeye karşılık gerçekleştirildiği ifade edildi.

İsrail ile Hamas arasındaki üç günlük ateşkesin bitmesine saatler kala Gazze'den İsrail'e roket fırlatıldığı iddia edilmişti.

İsrail emniyet güçlerinin sözcüsü yaptığı açıklamada roketin Aşkelon'da boş bir alana düştüğünü ve herhangi bir can kaybı ya da yaralanmaya neden olmadığını belirtmişti.

Reuters haber ajansına konuşan Hamas yetkilileri ise herhangi bir roket fırlatılmadığını söyledi.

İsrail'in 8 Temmuz'da başlayan Gazze saldırılarında 1900'ün üzerinde Filistinli hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler ölen Filistinlilerin büyük kısmının sivil olduğu ve aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğunu belirtiyor.

İsrail tarafında ise 64 asker ve 3 sivil hayatını yitirdi.

İsrail ile Hamas arasındaki üç günlük ateşkes dün yerel saat ile 23.00'te son bulmuştu.
'5 günlük ateşkes' iddiası

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Filistinli bir yetkili Hamas ve İsrail'in ateşkesin 5 gün daha uzatılması konıusunda uzlaştığını belirtti.

Ancak İsrail tarafından yeni ateşkes anlaşmasına dair herhangi bir açıklama şu ana kadar gelmiş değil.