Filistinli Yaralılara Umke Desteği

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananların tedavileri için Türkiye'ye getirilmesinde oluşŸturulan sağŸlık ekibine Kırıkkale Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) destek verdi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan Filistinlilerden 18'i, tedavileri için dün askeri uçakla Ankara'ya getirildi.

Yaralıları taşŸıyan, ambulans donanımı sağŸlanan 40 sedye kapasiteli C130 tipi askeri uçak, Genel Havacılık Terminali'ne inişŸ yapmasının ardından indirilen yaralılardan durumu ağŸır olanlara oluşŸturulan acil müdahale çadırında ilk müdahalelerinin yapıldığŸı bildirildi.

SağŸlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Filistin'den gelen yaralıların sevkinde görev almak amacıyla SağŸlık BakanlığŸı'nın talimatları doğŸrultusunda personel görevlendirdiklerini söyledi.
Yaralıların taşŸınmasında deneyimli UMKE ekipleriyle destek verildiğŸini belirten Uzun, şŸunları söyledi:
"SağŸlık BakanlığŸımız, Filistin'de meydana gelen saldırılar sonucunda yaralanan Filistinlilerin tedavilerinin sağŸlanması görevini üstlenmişŸtir. Bu amaç doğŸrultusunda SağŸlık BakanlığŸımız ve Ankara SağŸlık MüdürlüğŸü yetkilileri Filistin'den Ankara'ya hava ambulansları ile yaralı sevkinin sağŸlanması, sevki gerçekleşŸtirilen yaralıların hastanelere ulaşŸtırılması için müdürlüğŸümüzden sağŸlık personeli talep etmişŸtir. MüdürlüğŸümüz nezdinde çalışŸan UMKE ve 112 Acil SağŸlık Hizmetleri birimlerimizden 2 ambulans ile birlikte 9 personel görevlendirildi. 3 görevlimiz yaralıların Gazze'den, Ankara'ya getirilmesinde, diğŸer görevlilerimiz ise 2 ambulansımızla birlikte yaralıların hastanelere dağŸıtım ve sevk edilmesinde görev aldı."
Saldırılara maruz kalan ve yaralanan Filistinliler konusunda Türkiye olarak gerekli duyarlılığŸın gösterildiğŸini dile getiren Uzun, dünyanın neresinde olursa olsun ekiplerle birlikte devlet büyüklerin talimatları doğŸrultusunda göreve hazır olduklarını sözlerine ekledi.
 
Kaynak: AA