Düğün Eviydi Cenaze Evi Oldu

Aksaray'da 8 kişinin öldüğü, 41 kişinin de yaralandığı otobüs kazasında hayatını kaybeden 65 yaşındaki Mustafa Özdemir'in, gelinini almak üzere özel araçla Edirne'nin Keşan ilçesine gittiği, dönüşte araçta yer kalmadığı için otobüse bindiği ortaya çıktı.

Düğün yapılacak eve cenazesi gelen kayınbaba Özdemir, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Oğulları Öner Özdemir’in 17 Ağustos 2014 Pazar günü Dörtyol’da yapılacak olan düğünü öncesi özel araçlarıyla nikah kına merasimini yapıp gelini getirmek üzere Edirne'nin Keşan ilçesine giden Mustafa Özdemir, dönüşte araçlarında yer kalmaması nedeniyle ailesi ve gelinine “Siz gidin. Ben otobüsle dönerim” dedi.

İstanbul’dan Hatay’a gitmek için hareket eden otobüse binen Özdemir, Aksaray’da otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen feci kazada yaşamını yitirdi.

Hastane morgundan alınarak Karekese Mahallesi'ne getirilen Mustafa Özdemir'in naaşı, burada kılınan cenaze namazının ardından Karakese mezarlığında yakınlarının ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi

Düğünün olacağı gün, mutluluğunu yaşamak için gün sayan babasının ölüm acısını yüreğinde taşıyan Öner Özdemir, babasının cenazesinin bulunduğu tabuta omuzlayarak son görevini yerine getirdi.

Cenaze töreninde konuşan Mustafa Özdemir'in arkadaşı Mustafa Yaman, kazanın neden olduğunun bir an önce aydınlatılması gerektiğini belirterek, “Mustafa Özdemir yakın arkadaşımdı, birkaç gün önce işyerime gelerek bana oğlunun düğün davetiyesini getirdi. Gelini alıp gelmek için Keşan’a gideceğini söyledi.

Öğrendiğim kadarıyla dönüşte araçlarında yer kalmaması nedeniyle çocuklarına siz gidin ben otobüsle dönerim demiş onları yolcu ettikten sonra kendisi de geri dönmek için otobüse binmiş. Arkadaşımın bindiği otobüsün Aksaray’da kaza yaptığını kendisinin de hayatını kaybettiğini duyunca inanamadım. Allah rahmet eylesin çok iyi bir arkadaşı kaybettik” diye konuştu.

Özdemir'in askerlik arkadaşı olduğunu söyleyen Mustafa Cengiz ise, “Birkaç gün önce kendisi beni telefonla aradı, 'oğlumun nikahı için Keşan’a gideceğim. Düğüne mutlaka seni de bekliyorum' dedi.

Kendisinin dönüş haberini beklerken ölüm haberiyle yıkıldık” dedi.

Kaynak: İHA