Chp'li Tanrıkulu, Filistinli Yaralıları Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye elbette bu meselede tarihsel açıdan da Kardeş Filistin halkının yanındadır.

Chp'li Tanrıkulu, Filistinli Yaralıları Ziyaret Etti
İktidarı ve muhalefeti ile bu meselede biz tarafız" dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gazze'de yaralanan ve tedavi amacıyla Türkiye'ye getirilen yaralıları ziyaret etti. İkisi ağır 17 yaralının durumunu yakından görmek ve yetkililerden bilgi almak için Yenimahalle Devlet Hastanesine gelen Tanrıkulu'nu Başhekim Yardımcıları Dr. Ülker Tekin ve Dr. Meltem Şimşek karşıladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu hastaların İsrail'in saldırıları sonucunda bomba, şarapnel ve kurşun nedeniyle yaralandığı belirtilirken ikinci bir grup yaralının da beklendiği bildirildi.

"HEPİMİZ BÜTÜN TÜRKİYE FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ"
İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, hastaları tek tek ziyaret ederken yakınlarıyla konuşarak "Geçmiş Olsun" dileklerini iletti. Tanrıkulu, tercüman aracılığıyla konuştuğu Filistinlilere, "Hepimiz, bütün Türkiye, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. İktidarı muhalefeti ile bu meselede tartışmasız sizin yanınızda bu vahşetin karşısındayız. Türkiye'ye hoş geldiniz. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşur ve ülkenize dönersiniz" dedi.

Hasta yakınlarının ziyaret nedeniyle şükran duygularını ilettiği Tanrıkulu, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine, "Bu yaşanan büyük bir insanlık dramıdır. Ancak elbette doğal bir afetle değil büyük bir insanlık suçu sonucunda gerçekleşmiştir. Dolayısıyla Dünyanın bu vahşete sessiz kalması düşünülemez. Herkesin bir an önce bu suçun sonlanması ve hesabının sorulması için gerekli adımları atması gerekmektedir. Türkiye elbette bu meselede tarihsel açıdan da Kardeş Filistin Halkının yanındadır. İktidarı ve muhalefeti ile bu meselede biz tarafız. Ancak hükümetin yönettiği dış politika bu meselede çözümün değil sorunun bir parçası olmuştur. Türkiye barış içinde kardeşçe bir arada yaşamayı savunmalı, güven verici sorumlu bir dış politika izlemelidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA