Belediye Çöplüğünde Korkutan Yangın

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, belediyeye ait çöp alanında çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu.

Belediye Çöplüğünde Korkutan Yangın

Eski İzmir Yolu üzerinde bulunan ve şehrin çöplerinin depolandığı alanda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü, metan gazı sıkışmasından kaynakladığı tahmin edilen yangına Turgutlu Belediyesi İtfaiye Amirliği'ne bağlı araçlar, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler ve Turgutlu Belediye Park ve Bahçe Müdürlüğü'ne ait 2 sulama aracı müdahale etti.
Alevlerin büyümesi ve yükselmesiyle oluşan duman bulutu şehir merkezinden net bir şekilde görüldü.

Yangına müdahale eden ekipler araçlarına birden fazla su takviyesi yaparak yangını kontrol altına aldı. Bölgeye jandarma ekipleri de gelerek güvenlik önlemleri aldı. Çöplükte çıkan yangından dolayı meydana gelen kötü kokular ise çevrede belirgin bir şekilde hissedildi. Büyüyen yangını 1 saat içerisinde kontrol altına alan ekiplerin hummalı çalışması sonucu büyük bir patlamanın önüne geçildi. Çöplük yakınında yaşayan ve çöp toplayarak geçimini sağlayan aileler ise şaşkın ve korku dolu gözlerle yangını izlediler.

Yangını kontrol altına alan ekipler lokal söndürme ve soğutma işlemlerine devam ederken, konuyla ilgili olarak yangının tamamen etkisiz hale gelmesinin ardından soruşturma çalışmalarının başlayacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA