Başhekim Şenveli'den Kene Uyarısı

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, yaz aylarında meydana gelen kene sokmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şenveli, kene ısırmasıyla bulaşan kırım kongo kanamalı ateş hastalığının, zamanında müdahale edilmemesi halinde öldürücü bir hastalık olabileceğini söyledi.

Ormanlık alanlarda piknik yapan vatandaşları kene ısırmalarına karşı uyaran Şenveli, ''Vatandaşlarımız piknik için gittikleri ormanlık alanlarda uzun kollu giyinmeleri, pantolonlarının paçalarını çoraplarının içine sokmaları gerekiyor. Döndükten sonra vücutlarını, kulak arkası, parmak arası dahil iyice kontrol etmeleri gereklidir. Piknik dönüşünde vücudun her hangi bir yerinde kene görülürse elle temas etmeden oradan çıkartılmalıdır. Kene vücutta ne kadar kısa süre kalırsa, hayati tehlike de o kadar az olur. Özellikle kene çıkartıldıktan sonra vatandaşlar kendilerini 10 gün kadar takip etmeleridir. Yüksek ateş, çok ciddi kas ağrısı, bulantı, kusma, karın ağrısı varsa mutlaka en yakın sağlık kurumuna başvurmaları gerekmektedir'' dedi.



Kaynak: AA