Tükenmez kalemle cinsel taciz!

İstanbul’da alt komşusunun balkonuna astığı iç çamaşırlarını tükenmez kalem ve iple oluşturduğu düzenekle çeken M.A., hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tükenmez kalemle cinsel taciz!
İstanbul'da evli ve bir çocuk babası 36 yaşındaki M.A., 2012 yılının eylül ayında Sabah 06.30 sıralarında sigara içmek için balkona çıktı. Alt komşusu olan 31 yaşındaki S.E'nin balkon iplerine asılmış olan iç çamaşırlarını gören M.A, tükenmez kalemi bir ipe sararak komşusunun iç çamaşırını çekti. Çamaşırlarının çekildiğini gören S.E., balkonuna sarkıtılan kalemi yakalayarak “Utanmıyor musun? Ben senin komşunum” dedi ve polisi arayarak şikâyette bulundu.

‘Eşime iftira attılar'
Olay yerine gelen polis ekipleri M.A. ve S.E'yi polis merkezine götürdü. M.A., emniyette verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı ancak soruşturma sonunda “cinsel taciz” suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanık M.A., suçlamayı kabul etmezken mağdur S.E'nin kendisiyle değil eşiyle sorunlarının olduğunu ifade ederek, “Binada herkesle iyi geçinirim. Amacının ne olduğunu bilmiyorum” dedi. Sanık M.A'nın eşi Ç.A'nın tanık olarak dinlendiği duruşmada Ç.A., “Altı senelik evliyiz. Ben eşimden daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Böyle bir şey yapacağını da sanmıyorum. İftira atılmıştır” diye konuştu.

Parmak izi incelemesi
Mahkeme, adli emanette bulunan, suça konu kalem ve ipin kriminal polis laboratuvarına gönderilerek parmak izi incelemesinin yapılmasını istedi. Duruşma ertelendi. Kriminal polis laboratuvarı celse arasında mahkemeye yazı yazarak, ilk soruşturmanın Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapıldığını ve burada parmak izlerinin bulunabileceğini bildirdi. Mahkeme davanın nisan ayında görülen 4. celsesinde Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazarak, suça konu kalem üzerinden parmak izi tespit edilip edilemeyeceği, ip ve kalem üzerinde DNA testi yapılıp yapılamayacağını sorarak duruşmayı erteledi.