Suriyelilere linç girişimi

Gaziantep’te Hıdır Çalar, ev boşaltma nedeniyle tartıştığı Suriyeli kiracısı tarafından öldürüldü. Olayı protesto eden mahalleli ellerindeki bıçak ve sopalarla 10 Suriyeliyi yaraladı.

Suriyelilere linç girişimi
Gaziantep'te 62 yaşındaki Hıdır Çalar, evini boşaltmasını istediği ismi bilinmeyen Suriyeli kiracısıyla tartışmaya başladı. Tartışmada öfkelenen Suriyeli, Çalar'ı bıçaklayarak kaçtı.

Hıdır Çalar, hayatını kaybederken olayı haber alan mahalle sakinleri ise Suriyeli kiracının yaşadığı eve saldırmak istedi. Buna izin vermeyen polisler ile mahalle sakinleri arasında arbede yaşandı. Bu sırada polisler kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Gazlı müdahaleden etkilenen mahalle sakinleri ve basın mensupları fenalık geçirdi.

Özel harekât evden çıkardı
Ev sahibini öldüren Suriyelinin evde bırakıp kaçtığı ailesi ise özel harekât polisleri tarafından zırhlı araçla evden çıkarıldı. Suriyeli aile, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Polisin, gece gaz bombaları ve basınçlı suyla müdahale ederek sonlandırdığı gerginlik, öğle saatlerinde öldürülen kişinin cenazesi için toplanılmasıyla yeniden tırmandı.

Suriyelilerin kaldığı ev ve işyerlerine saldıran ve yoldan geçen Suriye uyruklu iki kişiyi döven kalabalık, polis tarafından engellendi.

Öte yandan dün gece işlenen cinayetin ardından çalışma başlatan polis ekiplerinin, şüpheli olarak aranan 6 Suriyeliden 4'ünü gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltına alınan dört şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulandığı öğrenilirken, diğer iki Suriyelinin de yakalanmasına yönelik çalışma sürdürülüyor. Öte yandan akşam saatlerinde ellerinde bıçak ve sopa bulunan vatandaşlar, parklarda ve sokaklarda karşılaştıkları Suriyelilere saldırmaya başladı. 10 kadar Suriyelinin bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandığı olayda, bazı Suriye plakalı araçlar da ateşe verildi.