Sspe Hastası Oğlunun İyileşmesini İstiyor

Kızıltepe ilçesinde 18 yaşındaki oğlu Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanan anne, evladının yeniden sağlığına kavuşması için yardım bekliyor.

Mezopotamya Mahallesi'nde yaşayan anne Selma Özcan, oğlu Mehmet'in kızamık aşısı nedeniyle SSPE hastalığına yakalandığını savunarak oğlunun 6 yıldır yatağa mahkum yaşadığını söyledi.

Gece gündüz oğlu ile ilgilendiklerini, oğlunun rahatsızlığına çare aradıklarını ifade eden Özcan, yetkililerden oğlunun sağlığına yeniden kavuşması için destek istedi.
Mehmet Özcan'ın ablası Ayşe Özcan ise yurt dışındaki doktorların kardeşinin yetersiz dozda yapılan kızamık aşısı nedeniyle SSPE'ye yakalandığını söylediklerini belirtti.

Kardeşini tedavi için Mardin, Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'ya götürdüklerini, Ankara'da yapılan tetkiklerde SSPE teşhisi konulduğunu anlatan Özcan, verilen ilaçların hiçbir etkisini görmediklerini kaydetti.

Özcan, kardeşinin önce ellerinin tutmadığını, daha sonra yürüyemez ve konuşamaz hale geldiğini belirterek, "Artık tamamen yatağa bağımlı oldu. Bölgede yetersiz dozda yapılan kızamık aşısından çocuklar bu hale geliyor. Yurt dışındaki doktorlar bize bu bilgiyi verdi" diye konuştu.

Babasının eskiden taksicilik yaptığını ancak şu anda işsiz olduğunu ifade eden Özcan, şöyle dedi:
"6 kardeşiz. Bir kardeşim inşaatta çalışarak bize bakıyor. Bu hastalığın yurt dışında tedavisinin yapıldığı söylendi. Buradaki hastaneler tedavisine yanaşmıyor. Kardeşimin fizik tedaviye ihtiyacı var ancak hiçbir hastane bunu yapmıyor. Yurt dışına götürmek için imkanımız yok. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililerden yardım bekliyoruz."
Kaynak: AA