Sındırgı'da Termal Turizm Toplantısı

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçede faaliyet gösteren ve yatırım aşamasında olan termal tesislerin yöneticileriyle Emendere Termal Otel'de toplantı yaptı.

Yavaş, toplantıda, ilçenin termal turizmine yönelik tanıtım için birlikte hareket edilmesini isteyerek, ancak bu şekilde istedikleri sonuca varabileceklerini söyledi.

İlçenin 2006 yılında turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından turistik tesislerin artmaya başladığına dikkati çeken Yavaş, şunları kaydetti:
"Bizler rakip değiliz ne kadar çok insan gelirse, gelir o kadar artar. Havuz oluşturalım, biz belediye olarak elimizden geleni yaparız. İlçenin tek çıkışı turizm. Sıcak suyun Eylül ayında ilçeye gelmesiyle, Çaygören Barajı'nın sadece bu kısmına değil tüm çevresine yeni tesisler, yatırımlar yapılacaktır. Önemli olan hep birlikte hareket etmemiz. Seferihisar'ın başı çektiği slow city, yani dingin şehir için başvuru yapıyoruz. Ülke genelinde 9 kent bu statüde, biz de 10| olmak istiyoruz."
Turizmle ilgili hazırladığı reklam filmine katkı isteyen Yavaş'a katılımcılar destek olacakları, yapılandırılacak havuz içinde yer alacaklarını dile getirdiler.

Kaynak: AA