Mahalle Muhtarının, Hırsızlık Zanlısını Öldürdüğü İddiası

Yıldırım ilçesi Hamamlıkızık Mahallesi'nde, 30 Nisan'da, marketten hırsızlık yaptıktan sonra otomobille kaçmaya çalışan zanlılara ateş etmesi sonucu birisinin ölümüne neden olduğu iddia edilen muhtar hakkında 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. İddianamede, Muhtar Feridun Çakır'ın (61), "olası kasıt altında kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Sanık, Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak.
Hamamlıkızık Mahallesi'nde, 30 Nisan'da, Adem Avcı, Özkan B. ve İbrahim A'nın, vatandaşların ortak olduğu kooperatife ait marketten bir miktar sigara çaldığı ileri sürülmüştü. İş yerinin alarmının çalması üzerine olayı fark eden bir grup vatandaş, şüphelilerin bulunduğu otomobili durdurmak istemişti. Bu sırada Feridun Çakır, ruhsatlı tabancayla aracın arkasından rastgele ateş açmıştı. Aracı durdurup yaya kaçmaya başlayan zanlılardan İbrahim A, vatandaşlar tarafından yakalanarak olay yerine çağrılan jandarma ekiplerine teslim edilmiş, diğer şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan ekipler, Avcı'nın cesedini olaydan bir gün sonra mahalledeki dere yatağında bulmuştu. Avcı'nın, sırtına isabet eden kurşunla yaralandığı ve bir süre kaçmasının ardından öldüğü tespit edilmişti. Olay sonrası gözaltına alınan Çakır, nöbetçi mahkemece tutuklanmış, yaklaşık bir ay sonra 50 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA