Kırıkhan'da Kuraklık ve İçme Suyu Sıkıntısı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde kuraklık sebebiyle belediye ekipleri bazı mahallelere tankerle su dağıtmaya başladı.

Kırıkhan'da Kuraklık ve İçme Suyu Sıkıntısı

Merkezi mahallelere dönüşümlü su veren Kırıkhan Belediyesi'nin bu uygulaması da çare olmayınca son çare olarak tankerle su dağıtımı yöntemine başvuruldu. Belediye tarafından yaptırılan su tankerleri ile tepe mahallelere su dağıtmaya başlandılar

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, yaptığı açıklamada, bütün Türkiye’de olduğu gibi kış ayında yeterli yağış olmaması nedeniyle kurak bir sezon geçireceklerini belirterek, "İlçemizin önemli su kaynaklarından Delibekirli Köyü'nden gelen Üngüzlü, Mahmud’un gözü ve Kozanoğlu su kaynaklarından elde edilen su, daha önce saniyede 100 lt iken bu kapasite yarıya kadar düşmüştür. Bu nedenle bu su kaynaklarından yararlanan Bahçelievler, Kurtuluş, Fatih, Mimar Sinan, 408 Evler ve Barbaros mahallesinin üst kesimlerindeki yerleşim alanlarına vana ayarlı su dağıtım sistemine geçildi" dedi.


Yavuz, kuraklık nedeniyle azalan su kaynakları nedeniyle halkın içme suyunu kullanırken, tasarrufa önem vermesini, bahçe sulamasında kullanmaması ve suyun boşa akıtılmaması konusunda duyarlı davranılmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA