Kavgayı Ayırmak İsterken Bıçaklanarak Ölen Er Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Hatay'ın Payas ilçesinde ailesini görmek için izne gelen ve kavga eden şahısları ayırmak için müdahale ettiği sırada bıçaklanarak hayatını kaybeden Jandarma Er Nevzat Ayhan, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kavgayı Ayırmak İsterken Bıçaklanarak Ölen Er Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Bilecik’te vatani görevini yapan ve Payas ilçesinde yaşayan ailesini görmek izne gelen Nevzat Ayhan (22) Fatih Mahallesi Özkul Çolak Caddesinde gezdiği sırada kavga eden şahısları ayırmak istediği sırada bıçaklanan ve yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Jandarma Er Nevzat Ayhan, düzenlenen cenaze töreniyle Payas Asri mezarlığında toprağa verildi.

Adana adli tıp kurumdan alınarak Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen Ayhan’ın naaşının bulunduğu tabut Türk bayrağına sarıldı. Silah arkadaşları tarafından cenaze aracına konularak konvoyla ailesinin yaşadığı Payas ilçesine götürüldü.
Asri mezarlığa getirilen ve bir süre silah arkadaşlarının omzunda taşınan Er Nevzat Ayhan’ın ailesinin ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Baba Sait Ayhan, oğlum vatani görevini yapmaktaydı. Bizleri görmek için izne gelmişti evde beraberce oturuyorduk ,“Baba biraz dışarı çıkacağım" dedi.

Cebinde yeterli harçlığı olmadığını biliyordum. Arkadaşlarına mahçup olmasın diye elimde bulunan bütün parayı kendisine verdim öyle dışarı gönderdim diye” konuşan Baba Sait Ayhan, oğluna Kürtçe ağıtlar yakarak göz yaşı döktü.
Kaynak: İHA