Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Osb Altyapı İhalesi Yapıldı

Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) altyapı ihalesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada artık OSB halinin somut olarak karşılarında olduğunu söyledi,
"OSB hayal olmaktan çıktı. İnşallah 1 ay gibi bir süre içerisinde OSB'mizin alt yapı işleri başlayacak" diyen İkiz, şunları kaydetti:
"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB, müteşebbis heyet başkanlığımızın sorumluluğu altında yapılacak olan OSB alanına ait yol, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu ve Telekom altyapı şebekesi inşaatlarından müteşekkil altyapı ihalesi, Havza Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ve benim katılımım ile yapıldı. İhale 13 milyon 566 bin 700 lira keşif bedeli ile yapıldı. Sözleşmenin noterce tescil edildiği günden itibaren en geç 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak olan Havza OSB altyapısının 31 Ekim 2015 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. İnşallah 1 ay gibi bir süre içerisinde OSB'mizin alt yapı işleri başlayacak. Bunun ardından da fabrikalar yükselmeye başlayacak. İlçemizde istihdam ve göçün önüne geçildiği gibi artık göç alan bir ilçe olacağız. OSB'nin kuruluş aşamasından bu zamana kadar bizlerden hiç bir zaman emeğini esirgemeyen Sayın bakanlarıma, milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar'a başta Havza, Havzalılar ve şahsım adına teşekkürlerimi bir borç bilirim."
Kaynak: AA