Din-bir-sen’den İşid’e Tepki

Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Yusuf Adli, son yıllarda İslam dünyasında yaşanan olaylar, siyasi ve askeri gerilimler, meşrep ve mezheplere dayandırılmak istenen çatışmaların İslam coğrafyasında yaşayan insanları tehdit edecek boyutlara ulaştığını söyledi.

Din-bir-sen’den İşid’e Tepki

Açıklamalarda bulunan Yusuf Adli, son günlerde Musul başta olmak üzere Irak ve Suriye’de yaşanan kaos ortamının gerilimi daha da tırmandırdığını belirtti.

Adli, “Yaşanan bu kaos sürecinde üretilen karşılıklı şiddet içerikli demeçler, cihat demeçleri, mukaddes mekanları yıktırılmasına dönük tehditler, insan kaçırma ve öldürmeler, yaklaşmakta olan kitlesel faciaların alt zemini mesabesindedir. Bu olayların büyüyerek geri dönülemez bir noktaya gelmesi durumunda İslam dünyasında insani, toplumsal, dini ve mezhebi açılarda kalıcı bölünmelerin yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Irak Kürdistan Bölgesi’nde inançlarından dolayı Ezidiler, IŞİD’in saldırılarına maruz kalmışlardır. İnsanları inançlarından dolayı kıyıma uğratanların, yaşadıkları toprakları terke zorlayanların ve bu vahşeti yaşatanların İslam’dan onay alma imkanları yoktur. Son günlerde bölgeden gelen haberler ve basına yansıyan görüntüler insanlığı dehşete düşürmektedir. Ne olursa olsun ve kim olursa olsun, hangi dine, inanca ve mezhebe mensup olursa olsun insan hak ve onuruna aykırı muameleye tabi tutulması kabul edilemez. Geçmişten günümüze kadar kendi inancını ve kimliğini muhafaza eden herkes, geçmişte olduğu gibi bugünde medeniyetimizin bir parçası ve bizim güvencemiz altında olduğu bilinmelidir. Asla bir kişi farklı inanç ve düşüncesinden dolayı ölüme mahkum edilemez. Evlerinden, yurtlarından ve topraklarından göçe zorlanamaz. İslam adına bu vahşetin yapılması asla kabul edilemez. Tüm insanları, Müslümanları ve dünya liderlerini bu insanlık dışı vahşete en güçlü bir sesle tepki vermeye ve bir an önce müdahale etmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA