CNN Türk: O editörü işten çıkardık

CNN Türk'ün internet sitesi, Atilla Taş'ın Ahmet Davutoğlu'na yönelik çirkin tweetini haberleştiren editörü işten çıkardı.

CNN Türk: O editörü işten çıkardık
CNN Türk'ün internet sitesi, Ahmet Davutoğlu'nu eleştirmek isterken büyük bir terbiyesizliğe imza atan Atilla Taş'ın twitini manşetten yayınlamıştı.

'Ünlülerin seçim yorumları' başlığı altında bir foto galeri hazırlayan site, haddini aşan Atilla Taş'ın küfürlü twitini galeriye eklemişti.

Foto galeriyi de o çirkin küfürlü sözler üzerinden manşete çeken CNN Türk.com, söz konusu terbiyesizliği Twitter'a taşımıştı.

Site, gelen tepkiler üzerine hem söz konusu twiti hem de fotogaleride yer alan Atilla Taş'ın twitini silmişti.

CNN TÜRK'TEN AÇIKLAMA

Yaşanan olay ardından CNN Türk'ten kısa bir açıklama geldi. Açıklamada sosyal medya editörünün işine son verildiği belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle:

'Cumhurbaşkanlığı seçimi yayınları sırasında, ünlülerin sosyal medyada yer alan çok sayıda yorumlarından yapılan bir seçkiye cnnturk.com sitesinde yer verilmiştir.

Bu yorumlar arasında, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu rencide edecek bir ifadenin bulunduğu bir tweet mesajı da yer almıştır.

11 Ağustos gününün çok erken saatlerinde ve dikkatsizlik sonucu cnnturk.com web sitesinde ve tweeter hesabında yer alan bu ifadeler, hiç bir şekilde CNN Türk'ün yayın uslubunu ve kurumsal tavrını yansıtmamaktadır.
Yapılan iş, Doğan Yayın Grubu Ortak Değerleri'nin ve Yayın İlkeleri'nin açık ve net ihlalidir.

Konunun dikkatimize gelmesinin hemen ardından, sözkonusu ifade her türlü yayın platformumuzdan kaldırılmış, olayın meydana geliş şekli değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucu, denetimde ihmali görülen sorumluların yazılı olarak uyarılmasına, sorunlu yayını yapan Sosyal Medya editörüyle iş ilişkimizin derhal sonlandırılmasına karar verilmiştir.

CNN Türk olarak, Yayın İlkeleri'mize aykırı davranışlara müsamaha göstermemizin sözkonusu olmadığını bir kez daha belirtir, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan içtenlikle özür dileriz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.'

İŞTE CNN TÜRK'ÜN MANŞET KAPAĞIYLA BİRLİKTE ATTIĞI O TWİT:

CNN Türk: O editörü işten çıkardık