Chp ve Mhp İlçe Başkanları Seçimi Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Vedat Erdem, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye’nin gözünün üzerinde olduğu Soma’da Ekmeleddin İhsanoğlu’nun sandıktan galip çıkmasının kendilerini memnun ettiğini ifade etti.


CHP İlçe Başkanı Bayramoğlu, Soma’da sayın İhsanoğlu’nun galip çıkmasına sevindiklerini belirterek "Bizim açımızdan seçimlerin iki önemi vardı. Biri Türkiye geneli diğeri Soma’da alınacak sonuçlardı. Soma’da seçmen 13 Mayıs tarihinde gerçekleşen maden faciası ve 301 maden şehidimizin hesabını sordular” dedi

Türkiye genelinde alınan sonuçları değerlendiren Bayramoğlu, şunları söyledi: “Türkiye genelinde alınan sonuçlar elbette bizi memnun etmedi. Bunun sebepleri ve değerlendirmesi partimiz üst kurulu tarafından önümüzdeki günlerde değerlendirilecektir.”

"TEŞEKKÜRLER SOMA"
MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem de sonuçları değerlendiren bir açıklama yaptı. Erdem; Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçe sakinlerinin milli değerleri ön plana çıkardığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Somalı,
herhangi bir siyasetin temsilcisi değil tüm ülkenin temsilcisi olacağını benimsediği, dürüst, şaibesiz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı haram, hile bulaşmamış tek adamlık gütmeyen bilgi donanımı ile tüm dünyanın gözdesi olan TSK ve ülkenin silahlı gücüne en iyi tarafsız Başkomutanlık yapacağına inandığı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu adına taraf olmuş ve teveccüh göstermişlerdir. Soma MHP olarak adayımıza gösterilen ilgiden dolayı ilçemizde yaşayan her kesime teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah razı olsun diyoruz.”
Sandığa gitmeyenlere tepki gösteren Erdem, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak, aynı özveriyi ülke çapında göremediğimiz bir gerçektir. Atatürkçü, milliyetçi geçinen bazı kesimlerin sandığa gitmediği görülmüştür. Ülkenin geleceği yönünde oy kullanmayan zihniyetin, vatandaşlık görevinin kutsallığını halen daha anlayamamış olması ne kadar acı bir tablodur. Sen milli iradeni kişisel dargınlıklara alet edeceksin, birilerini günah keçisi yapmaya çalışacaksın, sonra vatanperverlikten bahsedeceksin. Bu gün için 17 milyon kişi oy kullanmadı. Belki bu oylar Cumhurbaşkanlığı kaderini değiştirecekti. Belki de hiç etkilemeyecekti. Ama milli irade tescil edilmiş tüm gerçekçilik ortaya çıkacaktı. Şimdi gelecek seçimler açısından ülkenin milli iradesi yönünde atılacak adımların büyük darbe göreceği bir belirsizlik oluşacağı gerçeğini gözardı edemeyiz. Bütün komşularımız yanarken, Türkmenler, Müslümanlar katledilirken evlerinden yurtlarından gönderilirken kayıtsız kalan toplumumuzu kınıyoruz. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesinde olanların bilmesi gereken şudur ki bu gün onlara önlem almazsak yarın bizlere geleceği tartışmasızdır."
Kaynak: İHA