Bitlis'te İçme Suyunda Hayvan ve İnsan Dışkısı Bulundu

Bitlis Halk Sağlığı Müdürü Dr. Erkan Akagündüz, merkeze yüzde 80 su sağlayan depoda insan ve hayvan dışkısına rastladıklarını belirtirken, 3 binden fazla kişi de hastanelik oldu.

Bitlis'te İçme Suyunda Hayvan ve İnsan Dışkısı Bulundu

Açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Akagündüz, Bitlis Devlet Hastanesi’ne ishal, ateş, kusma ve halsizlikten dolayı başvuranların sayısının 3 bini geçtiğini söyledi.

Akagündüz, “Bitlis merkezin yüzde 80’ine su sağlayan ana depoda Escherichia coll ve Koliform bakteri tespit edilmiştir. Bu bakteriler insanlarda ishalle, kusmaya ve ateşe yol açar. Bu bakterilerin suda görülmesi, bu suya insan ve hayvan dışkısının karışmış olduğunu bize göstermektedir. Halkımızdan isteğimiz, musluklardan akan suyu direkt olarak kullanmamaları veya hazır su kullanmaları. Şu andan Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ana deponun klorlanması, dezenfekte edilmesi işlemiyle uğraşıyoruz. Deponun klorlanıp boşaltılarak yeniden dezenfekte edilmesi ve bu süreçte vatandaşların musluktan su içmemeleri, meyve ve sebzeleri musluktan yıkamamaları gerekmektedir. 5 günde sudan dolayı ishal, kusma, ateş ve halsizlik gibi vakalarla Bitlis Devlet Hastanesi’ne başvuranların sayısı 3 bini geçti” dedi.

Kaynak: İHA