Bangladeş'teki Feribot Kazası

Bangladeş'te geçen hafta en az 48 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan feribot faciasından sonra kaçan feribotun sahibinin yakalandığı bildirildi.

Ülkenin güneyindeki Chittagong'da bir eve baskın yaparak feribotun sahibi Ebu Bekir Sıddık'ı gözaltına alan güvenlik güçlerinden bir yetkili, Sıddık'ın aşırı yüklü M.V. Pinak feribotunun 4 Ağustos'ta batmasından bu yana saklandığını belirtti.

Sıddık'ın ve halen firari olan feribot kaptanının adam öldürme, ruhsatsız feribot işletme ve feribotu aşırı yükleme suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.
Kötü hava koşulları ve güçlü akıntılar nedeniyle güçlükle yürütülen arama kurtarma çalışmalarına önceki gün son verilmiş, nehirden 48 ceset çıkarılmıştı. 115 kişinin kurtulduğu kazada kaybolan yaklaşık 60 kişinin de öldüğü sanılıyor.
Ramazan bayramından sonra başkent Dakka'ya tatilden dönenleri taşıyan feribotun 85 kişilik kapasitesi olmasına rağmen battığı sırada 200'den fazla yolcu taşıdığı biliniyor.
Bangladeş'te son 20 yılda meydana gelen 658 feribot kazasında yaklaşık 5 bin 500 kişinin yaşamını yitirdiği sanılıyor. 800'den fazla nehir bulunan Bangladeş'te tekneler ve feribotlar ulaşımda önemli bir yere sahip.
Kaynak: AA