Ak Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan Açıklaması

AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, "Maden kazası sonrası muhalefet partileri tarafından Soma üzerinde oynanmaya çalışılan plan tutmamıştır.

Ak Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan Açıklaması
" dedi

10 Ağustos seçimlerinin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Özkan, seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Özkan; "Bu seçimde ilk defa Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmiştir. Milletimiz 2 turlu olarak planlanan bu seçimde ilk turda yüzde 52 oyla Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak tayin etmiştir. Kurulduğu günden bu yana girdiği bütün seçimlerden zaferle ayrılan ve her seçimden oyunu arttırarak çıkan AK Parti ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan bir seçimde daha milletimizin teveccühünü kazanarak zaferini ilan etmiştir. Kurulduktan 1 yıl sonra tek başına seçim kazanıp iktidara gelen ve 12 yıl boyunca girdiği 9 seçimde de rakiplerine fark atıp açık ara seçim kazanan başka bir parti dünyada yoktur. Kendi adaylarını çıkarmaya cesaret edemeyip yanlarına aldıkları 12 partiyle birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösteren MHP ve CHP ise bundan önceki 8 seçimde olduğu gibi yine ağır bir yenilgi almışlardır. Bu sonuçlarla CHP ve MHP’nin yanlarına aldıkları 12 partiyle birlikte kurdukları çatı adeta üzerlerine çökmüştür. Muhalefet liderlerinin seçim sonrasında yaptıkları açıklamalar bu seçim hezimetinden de yine ders almadıklarını ve her seçimde olduğu gibi suçlu olarak yine milleti gördüklerini göstermektedir. Bu seçim Türkiye’nin iktidar sorunu olmadığını tam tersine bir muhalefet sorunuyla karşı karşıya olduğunu bir kez daha göstermiştir. Toplumu iyi okuyamayan, milletin taleplerine kayıtsız kalan, kendisini topluma entegre etmeye, toplumun talep ve ihtiyaçlarına göre kendisini şekillendirmeye değil, toplumu kendisine uydurmaya çalışan bir muhalefet anlayışının Türkiye’ye hiçbir yararı yoktur. 14 partiye karşı tek başına mücadele eden AK Parti yine kazanmıştır. Milletin taleplerini dikkate alan, toplumu iyi okuyan, 'Milletin efendisi olamaya değil milletin hizmetkarı olmaya geldik' diyen AK Parti ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan yine kazanmıştır." dedi.

"SOMA ÜZERİNDEN OYNANAN PLAN TUTMADI"
Soma'nın seçim sonuçlarını da değerlendiren Özkan, "AK Parti’nin başarısını devam ettirdiğini göstermektedir. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren siyasi partilerden üç tanesi Soma’da 30 Mart seçimlerinde Belediye başkan adayı göstermiştir. Bu üç partiden MHP 15 bin 82,CHP 19 bin 442, Demokrat Parti 319 olmak üzere toplam 34 bin 843 oy almışlardır. Bu üç partinin açıktan desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aldığı oy ise 31 bin 287’dir. AK Parti’nin 30 Mart seçimlerinde aldığı oy 29 bin 305 iken, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy ise 29 bin 512’dir. Yerel seçimde yüzde 43 olan oyumuz bu seçimde yüzde 47’ye çıkmıştır. Rakamlar ortada, hesap ortada. AK Parti maden kazası nedeniyle yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başarıyla ayrılmıştır. Maden kazası sonrası muhalefet partileri tarafından Soma üzerinde oynanmaya çalışılan plan tutmamıştır. Maden şehitlerimizin aileleri ve işçilerimiz üzerinde yapılmaya çalışılan her türlü ajitasyona, her türlü kötü propagandaya rağmen Soma halkı AK Parti’ye ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’a olan teveccühünü göstermiştir. Bu seçimde AK Parti’nin Soma’da büyük hezimet yaşayacağını zanneden muhalefet hayal kırıklığına uğramıştır. Başbakanımız 12 yıllık sürede nasıl Türkiye’ye büyük hizmetler yaptıysa inşallah Cumhurbaşkanlığı döneminde de onun liderliğinde Türkiye 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy versin vermesin tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle seçim çalışmalarında büyük bir özveriyle çalışan yönetim kurulu üyelerimize, özelikle kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza, Belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerimize, mahalle teşkilatlarımıza, sandık görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Kaynak: İHA