Üzülmez ve Kooperatifler Sukay’da Buluştu

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Otobüsçüler Kooperatifi başkan ve üyelerini Sukay’da ağırladı.

Üzülmez ve Kooperatifler Sukay’da Buluştu

Kartepe Belediye Başkanı İbrahim Üzülmez, her kesimden ve meslekten Kartepelinin sorunlarına çözüm aramaya devam ediyor. Her geçen yıl gelişen ve nüfus açısından büyüyen Kartepe’nin toplu taşımaya olan ihtiyacı da artıyor. Bu amaçla otobüsçüler kooperatifinde yapılan ve yapılması muhtemel değişikliklerin istişare edildiği toplantı, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti Meclis Üyesi Ergül Şirin ve Zabıta Müdürü Selman Çelik’in katılımıyla Kartepe Belediyesi Sukay Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Kooperatiflerin sorunlarıyla ilgili çözümlerin konuşulduğu toplantıda, bazı otobüs hatlarında doğan durak ve yol güzergâhı gibi sıkıntılar değerlendirildi. Birleşik Kartepe, Maşukiye, Suadiye, Derbent, Balaban, Uzuntarla-Eşme ve Arslanbey olmak üzere 7 kooperatifin başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; sorunlar, istekler ve çözüm önerileri görüşüldü.

Kooperetifler birleşimi konusunun en önemli gündem maddesi olduğu toplantıda, konuyla alakalı araştırma yapacak ve her kooperatiften temsilcilerin katılımıyla oluşan bir komisyon kuruldu. Birleşmeden sonra araç filosunun modern ulaşım standartlarına uyacak biçimde yenileceğini kaydeden Birleşik Kartepe Kooperatif Başkanı Mahmut Aktaş, “Kartepe’de bulunan 7 ayrı kooperatif birleşecek ancak, bu birleşmeden dolayı kimse mağdur edilmeyecek” dedi.

Kooperatifler, Birleşik Kartepe Kooperatifi adı altında birleşecek. Komisyon, kaydedilen ilerleme ve önerilen çözümlerin son durumunun görüşülmesi için Başkan Üzülmez’in başkanlığında bir ay sonra yeniden toplanacak.

Toplu taşıma araçlarını kullanan Kartepelilerin can ve mal güvenliğinden sorumlu olan ilçe kooperatiflerinin sorunlarını dinleyen ve kooperatiflerin birleşimiyle Kartepeli vatandaşın layık olduğu modern ulaşım standartlarına uygun bir taşımacılığa geçileceğini belirten Üzülmez, “Kartepeli vatandaşımızdan gelen kooperatiflerle ve ulaşımla ilgili benim tarafımdan not alınmış ve sizler tarafından da tespit edilmiş beklentileri yeni bir ilçe olan Kartepe’nin gelişimi için değerlendirdik. Ulaşım kültürünün yeniden şekilleneceği Kartepe; yeni Kent Meydanı ile birlikte değişerek gelişecek. Bu bilinçle Kartepe’nin ulaşım ağını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın hedeflediği standartlara yükselteceğiz” dedi.

Kaynak: İHA