Thy Uçağında Hastalanan Yolcu Hastaneye Kaldırıldı

Türk Hava Yolları'nın (THY) Lagos-İstanbul seferini yapan uçağındaki Nijeryalı kadın yolcu, yüksek ateş ve kusma şikayetleri üzerine sağlık ekipleri tarafından uçak içinde kontrol edildi. Nijeryalı yolcu ile çocuğu, ilk müdahalenin ardından ambulansla uçaktan alınarak, hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, THY'nin Airbus A330 tipi uçağında 3 yaşındaki çocuğuyla seyahat eden 32 yaşındaki Nijeryalı kadın yolcu, uçuş sırasında yüksek ateş ve kusma şikayetiyle kabin ekibine başvurdu. Hastanın durumu kaptan pilota bildirildi.

Kaptan pilot, hastaya müdahale edilmesi amacıyla piste sağlık ekibi talep etti. İnen THY uçağındaki diğer yolcular, terminale alındı.
İlk müdahalesi havalimanında görevli Port Clinic ekipleri tarafından uçak içinde yapılan yolcu, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından da kontrol edildi. Nijeryalı yolcu, sağlık ekiplerine hamile olabileceğini bildirdi.
Ebola virüsü taşımadığı düşünülen ve yüksek ateş şikayeti devam eden Nijeryalı yolcu ile çocuğu, kontrol amaçlı olarak ambulansla hastaneye sevk edildi.
THY'nin Lagos-İstanbul seferini yapan uçağının ise dezenfekte edildiği belirtildi.

Kaynak: AA