Tbmm Türkiye-filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan Gazze'den Türkiye'ye Getirilen Hastalara Ziyaret

TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleri, Türkiye'de tedavi gören Gazzeli hastaları ve Azerbaycanlı yaralı askerleri hastanede ziyaret etti.


TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile AK Parti Siirt Milletvekili Osman Önen, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulans uçak ile Gazze'den getirilen Filistinli ve Azerbaycan'dan getirilen yaralı askerleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Heyette yer alanlar hastalar hakkında, tedavilerini devam ettiren hekimler ve hastane yöneticilerinden bilgi aldı.

Hastane yöneticisi Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Akçay da ziyarete eşlik etti.

Ziyaretin ardından hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Muhammed Mustafa Yetiş, Türkiye'nin bölgede istikrarı sağlamaya çalıştığını söyledi.

Yetiş, "Türkiye, bir yandan da yakın coğrafyanın adeta eli, ayağı, gözü kulağı oluyor ve onarıcı yapısını da temsil ediyor. Türkiye bu süreçte hem dış politikada çaba harcıyor hem de bölgeden yaralıların tedavi için ülkeye getirilmesi için uğraşıyor. Bugün, TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti olarak, hastanede yaralıları ziyaret ederek, hastaların sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldık" ifadelerini kullandı.

Yaralıların getirilme sürecinin devam edeceğini belirten Yetiş, sözlerine şöyle devam etti: "Burada en üst düzeyde devletim tüm imkanları kullanılarak bakılacağını ifade etmek istiyorum. Yaralılarımızın birçoğu, ağır bombardıman altında kalanlardır. Maalesef, İsrail'in hiçbir savaş kuralına uymayan yaklaşımları neticesinde, yaralılara bile ulaşılamamasına yönük her türlü engelleme çabalarının getirdiği netice olarak, uzun süre enkaz altında kalmış ve enkaz altında kalmanın getirdiği kas ezilmesine bağlı, çok daha ciddi bir hasar süreci mevcut. Burada, uzun süre kalacaklarını öngörüyoruz. Yaralılarımızı, evlerine şifa ile göndermeye çalışacağız."
Milletvekili Şuay Alpay ise daha önce Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki çatışmalarda yaralanan 2 askeri de ziyaret ettiklerini dile getirerek, "Soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın yanındayız. Acıların birlikte yok edileceğine inanıyoruz" dedi.


Kaynak: İHA