Özbekistanlı Doktorlara Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Özbekistanlı 15 doktora Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim programı düzenlendi.

Özbekistanlı Doktorlara Eğitim

Özbekistan, Türkiye’nin sağlık alanında yoğun işbirliği yaptığı ülkelerden biri olup, ülkede sağlık sisteminin geliştirilmesine, özellikle anne ve çocuk sağlığı alanında çalışan doktorlar için hizmet içi eğitim programlarının düzenlenmesine büyük önem veriliyor.

Bu çerçevede, Özbekistan Sağlık Bakanlığı’nın, ülkede anne ve çocuk sağlığı alanında çalışmakta olan çocuk doktoru, neonatolog (yenidoğan uzmanı), doğum uzmanı ve jinekolog uzmanlar için 2013-2015 yılları arasında Türkiye’de kısa süreli staj düzenlenmesine ilişkin talebi doğrultusunda, eğitim programı hazırlandı.

Söz konusu program kapsamında 2013 yılında Özbekistan Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde görev yapan toplam 35 Özbek sağlık personeli Türkiye’de eğitim aldı. Özbek doktorlar için Türkiye’de kısa süreli eğitim programlarının düzenlenmesi bu yılda devam edecek.

Bu çerçevede Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen ilk eğitim programına 15 Özbek doktorun katılımı sağlandı.

Eğitim programı kapsamında ülkenin farklı şehirlerinde çalışan Özbek doktorlara, Türkiye’nin anne ve çocuk sağlığı alanındaki tecrübeleri tanıtılarak, tanı, tedavi ve ameliyatları yerinde izlemeleri sağlandı. Eğitimlerini tamamlayan doktorlara sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Özbek doktorlar törende yaptıkları açıklamada, eğitim programının önemine değinerek, eğitim programının düzenlenmesinde katkı sağlayan TİKA ve Sağlık Bakanlığına teşekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA