Kur'an Kursu Öğrencilerine Mangala Eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında Ödemiş’te süren Yaz Kuran Kursları'nda geleneksel Türk zeka ve strateji oyunu olan Mangala eğitimi veriliyor.

Kur'an Kursu Öğrencilerine Mangala Eğitimi

Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Ramazan ayının bitmesiyle beraber Yaz Kuran Kurslarına yönelik faaliyetlerine başladı.

Camilerde, gençlere, tarihi Hunlara kadar giden ve 18. yüzyıla kadar Osmanlı Devleti’nde de yaygın olduğu bilinen Türk zeka ve strateji oyunu Mangala eğitimi veriliyor.

Camideki çocukların çok eğlendiğini ifade eden Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci, “Binlerce yıllık tarihi olan Türk zeka ve strateji oyunu olan Mangala’yı gençlerimize tanıtmaktan onur duyuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında camilerimizde eğitim uzmanımızla birlikte verilen eğitimlerde Mangala oyunu kuralları kısaca tanıtılıyor. Devamında ise her çocuk bir defa oyunu uzman personelimiz karşısında oynuyor ve pratik yapmış oluyor. Sıcak havada Kuran öğrenen çocuklarımız, ders arasında Mangala oynayarak eğleniyorlar. Eğlenmenin yanında zeka ve strateji oyunu olan Mangala çocukların zekA gelişimine de olumlu katkı sağlıyor. Ödemiş Gençlik Merkezi olarak eğitimlerimiz devam edecek. 7’den 70’e herkesin oynayabileceği bu oyunu öğrenmek için tüm halkımızı Ödemiş Gençlik Merkezi’ne davet ediyorum. Çalışmalarımızda bizlere her türlü imkanı sunan, yardımcı olan Ödemiş İlçe Müftülüğüne ve personeline teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA