‘küçükmenderes’te Altına Hayır’ Sesi Büyüyor

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Ödemiş’in Gölcük Yaylası’nda özel bir firmanın altın aramak için ÇED başvurusunu onaylaması sonucu harekete geçen Küçükmenderes’te Altına Hayır Platformu (Havza-Plat) ziyaretlerini sürdürüyor.

‘küçükmenderes’te Altına Hayır’ Sesi Büyüyor
Havza-Plat, ziyaretler çerçevesinde Ödemiş Ticaret Borsası, ardından Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.
Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka’yı ziyaret eden Havza Plat üyeleri Aka’dan destek aldı. Ödemiş Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılan toplantı ilk olarak Gölcük Yaylası'nda çıkarılmak istenen altınla ilgili yaşanılacak sıkıntılar dile getirildi.

Bilimsel araştırmaların rakamlarla verildiği slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra Havza-Plat sözcüsü Ziraat Mühendisi Özkan Akgün, “Geçen haftadan bu yana ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Gölcük gibi Küçükmenderes Ovası gibi verimli bir bölgenin altın aranması için tahribat edilmesine göz yumamayız. Bu anlamda siyaset üstü bir çalışma yürüterek her Ödemişliyi platformumuzda görüyoruz. Bu konuda geçen haftadan bu yana Ödemiş’te sivil toplum kuruluşları meslek odaları bizlere destek veriyor. Ödemiş Ticaret Borsası'nın da destek vermesini istiyoruz. Bölgedeki tarım ve diğer dallardaki üreticiler ile birebir ilişkileri olan kurum borsamız. Aynı zamanda Ödemiş Ticaret Borsası Ankara’da bize yardımcı olacak bölgemizin hayati meselesini ülkemizin yöneticilerini aktaracak konumdadır. Bu anlamda birlikte hareket etmek istiyoruz” dedi.

Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka ise, “Öncelikle Havza Platformu'nun bölgemizin değerlerine sahip çıkma adında öncü olduğu için kurumum adına çok teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi Ödemiş Ovası ve yaylaları tarım deposu. Tarımda birinci kalite olan bölgemiz dünyanın üç önemli ovalarından bir tanesi. Böyle bir ovada böyle bir yaylada altın aranmasına yeraltı zenginliği için yer üstü birçok zenginliğimizin tahribat görmesine Ödemiş’in sularının, toprağının kirlenmesine bende karşıyım. Sizlerin bu duyarlılığı ile birlikte hareket ederek tüm Ödemişliler olarak havzamızı koruyacağımıza inanıyorum. Ödemiş Ticaret Borsası olarak bu konuda yapılacak olan atılacak olan tüm çalışma ve adımlarda buradayız. Ankara’da TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bu konuyu birebir görüşüp yeni seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar bu konuyu iletiriz. Ödemiş hepimizin Ödemiş’i ovamız, toprağımız, suyumuz, yaylamız hepimizin Ödemiş’i hepimiz elimize taşın altına koymaya hazırız” dedi.

Havza-Plat üyeleri daha sonra Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek’i makamında ziyaret etti. Gölcük’te altın aranması konusu basından ve kamuoyundan takip ettiğini belirten Emniyet Müdürü Okan Kestek, Havza-Plat’a yapacak oldukları çalışmalarda başarılar diledi

Buradaki ziyaretin ardından Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçen Havza Plat üyeleri yeni atanan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Aydın’a tebrik etti görevlerinde başarılar diledi.
Kaynak: İHA