Kartepeli Çocuklar Havuzlardan Çok Memnun

Okulların kapanmasıyla birlikte Kartepe Belediyesi’nin ilçe genelinde, 13 farklı bölgedeki okul bahçelerine kurduğu portatif yüzme havuzları, çocukları hem eğlendiriyor hem de zararlı alışkanlıklardan uzak tutuyor.

Kartepeli  Çocuklar Havuzlardan Çok Memnun

“Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın” sloganıyla, yaz tatiline giren çocukların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayan yüzme, basketbol, futbol, karate, güreş, halk oyunları olmak üzere 6 farklı branştan oluşan Kartepe Yaz Spor Okulları’nın en ilgi gören branşı yüzme oldu. Temmuz ayında faaliyete giren ve Kartepe’li çocuklara hizmet vermeye başlayan Kartepe Yaz Spor Okulları bünyesinde çocukların ücretsiz olarak faydalandığı 13 farklı bölgede en merkezi okulların bahçesine portatif yüzme havuzları kuruldu. Portatif havuzlar, okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatiline giren çocuklardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Havaların ısınmasıyla ihtiyaca en iyi şekilde cevap veren havuzlar, çocukların boş zamanlarını faydalı şekilde değerlendirmeleri açısından velilerin de takdirini topluyor.

Hijyen şartlarının standartlara uygunluğuna özellikle önem verilirken, öğrenciler sertifikalı yüzme eğitmenleri tarafından profesyonel olarak eğitim alıyorlar. Yüzme kurslarına başlamak isteyen çocuklar başvuru formları ve idrar tahlili sonuçlarını velileriyle birlikte yetkililere teslim ederek kayıt işlemini gerçekleştiriyor. Çocukları, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlaması bakımından önemli spor aktivitelerine yönlendirmeye çalışan Kartepe Belediyesi, gençleri spor yapmaya özendirerek, son günlerde gündemde sıkça yer alan ve ebeveynlerin korkulu rüyası haline gelen uyuşturucu madde kullanımı eğilimini engellemeyi de hedefliyor.

Bonzai gibi özellikle erişimi kolay ve hızlı bağımlılık yapan maddelerin kullanımı çocukları tehdit ederken Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez konuyla ilgili, “Her fırsatta geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımız ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. Bizim üzerimize düşen, bağımlı olmuş çocukları, gençleri tedavi etmekten daha çok önleyici tedbirlerle onları bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Kendimizi bu maddeler yüzünden canı yanmış anne-babaların yerine koyarak daha dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Hayatında belki ilk defa havuza giren bir çocuğun yaşadığı mutluluğa şahitlik etmek en büyük ödüllerden daha değerli bir duygu” dedi.

Son günlerde gündemden düşmeyen çocuk yaşta bonzai kullanımına da değinen Üzülmez, “Çocuklarımıza spor bilinci aşılarken bir yandan da özgüvenlerini geliştirmelerine büyük katkıda bulunan yüzme başta olmak üzere tüm branşlarımız genç bedenlerin uyuşturucu tuzağına düşmesini büyük ölçüde engelliyor. Aileler olarak çocuklarımızın içinde bulunabileceği muhtemel boşluktan yararlanma amacı güden kişilere karşı dikkatli olmalıyız. Bonzai gibi tehdit unsuru oluşturan maddelerin kullanımına dair her an tetikte olunması açısından sporun ne denli önemli olduğunun farkındayız. Yaz Spor Okulları ve yüzme havuzları sayesinde çocuklarımızın olası tehlikelerden uzak, eğlenceli ve sağlıklı bir yaz dönemi geçirmelerine olanak sağlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA