Kartepe Belediyesi Sünnet Şöleni Yaklaşıyor

Kartepe Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı gereği bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek olan Geleneksel Sünnet Şöleni için geri sayım başladı.

Kartepe Belediyesi Sünnet Şöleni Yaklaşıyor

Kartepe’deki her bireyin belediye hizmetlerinden eşit ve adil olarak yararlanmasını amaçlayan Kartepe Belediyesi, sosyal yardımlar ve sosyal belediyecilik faaliyetlerinde ön plana çıkarken, toplumsal ve dini bir temeli olan sünneti de unutmadı. Kayıtları halen devam etmekte olan sünnet şöleni organizasyonu ile Kartepe Belediyesi, ilçede ihtiyaç sahibi olan ve sünnet çağında erkek çocuğu olan tüm ailelere ulaşmayı ve bu özel günü şenlik havasında yaşatmayı amaçlıyor.

Önemli bir ihtiyacı karşılayarak ailelere destek olduklarını ifade eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Çocuklarımızın ve ailelerinin sünnet heyecanlarını şenlik havasında yaşamaları için hazırlıklarımız devam ediyor. Delikanlılığa ilk adımlarını atacak ilçedeki miniklerimiz için düzenlediğimiz sünnet şölenimizde, bu mutluluğu paylaşarak çoğaltmak istiyoruz. Dinimizde yüzyıllardan beri sünnet düğünlerine verilen önemi göz önüne aldığımızda bu günün aileler için özel ve unutulmaz bir gün olması adına hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Tüm Kartepeli vatandaşlarımız şölenimize davetlidir” dedi.

Sünnet şöleni öncesinde, çocuklara ayakkabıdan pelerine, asadan sünnet şapkasına kadar tüm sünnet kıyafet ve aksesuarları yeni alınarak dağıtılacak. Şimdiden yaklaşık 300 çocuğun kayıt yaptırdığı kampanyaya henüz kayıt yaptırmayan aileler halen belediye hizmet binası ve muhtarlıklar aracılığıyla başvurabilirler. Sünnet Şöleni, Anadolu Sağlık Merkezi’nin katkıları ile 7 Eylül, saat 17.00’de Kartepe Meşelik Park’ta yapılacak.
Kaynak: İHA