Kan Donduran Görüntüler

İstanbul’un Fatih İlçesinde iki yavru kediyi işkence ile acımasızca öldüren kadının kan donduran görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülere hayvanseverler tepki gösterdi.

Fatih İlçesi Sümbül Efendi Camisi yakınında yaşanan olayda bir kadının yavru kediler ve annesine uyguladığı şiddet kameralarca kaydedildi. Görüntülerde, duvar kenarında uyuyan kedilerin yanına gelen kadın, önce yavru kedilerden birini havaya attıktan sonra iki yavru kedi ile anne kediyi tekmelemeye başladı.

Anne kedi defalarca yediği tekmelerin ardından yavrularının yanından uzaklaşmak zorunda kaldı. Hızını alamayan zanlı, bu kez yavru kedileri tekmeledi, duvara ve yere fırlattı. Can çekişen yavru kedinin başını defalarca ayağı ile ezen kadın, yavrularını bırakmayan anne kediyi kovalayarak kaçırmak istedi. Anne kedinin görüntüleri yürekleri parçaladı. Cani kadına engel olmaya çalışan anne kedinin defalarca kadına saldırması işe yaramadı. Geçen pazar günü gece yarısı saat 03:00’de yaşanan olayın görüntüleri hayvanseverlerin tepkisini çekti.

GEREKLİ GİRİŞİMLER BAŞLATILDI
Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı (HAYTAB) Nesrin Çıtırık görüntüleri izlediğini belirterek şöyle konuştu: "Bu bizim şiddete yönelmiş bir toplum olduğumuzun göstergelerinden birisi. Gazetelere baktığımızda üçüncü sayfaların şiddet haberleri ile dolu olduğunu görüyoruz. Bu şiddetin en çok çaresiz, korunmasız hayvanlara yapıldığını görüyoruz. Hayvanlardan sonra kadınların, çocukların, engellilerin şiddet gördüğünü görüyoruz. Yetkilileri hayvana şiddetin önlenmesi konusunda göreve davet ediyoruz. Cezaların daha caydırıcı olması gerekir."
Olayın zanlısının ceza alması için HAYTAB olarak gerekli girişimleri başlattıklarını belirten Çıtırık, "Konuyla ilgili bakanlık ve müdürlüklere de müracaat yazılarımızı yazdık" diye konuştu.

Kaynak: İHA