Depremzede Köylüler Toki’nin Kalıcı Konutlarına Yerleşti

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa Beldesinde yaşayan depremzede köylüler, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kendileri için yaptırılan 55 kalıcı konuta yerleşti.

Depremzede Köylüler Toki’nin Kalıcı Konutlarına Yerleşti

AK Partili Belediye Başkanı Kadir Bütüner, köylülerin depreme dayanıklı modern konutlara yerleşmesiyle birlikte 3 bin nüfuslu beldede yeni ve modern bir yaşam tarzının geliştiğini söyledi.

19 Mayıs 2011’de Simav’ı vuran 5.9 büyüklüğündeki depremin Naşa beldesinde konut ve işyerlerinin yanı sıra ahır ve samanlıklarda da önemli ölçüde hasara neden olduğuna vurgu yapan Başkan Bütüner, “AFAD bu konuda elini çabuk tuttu. Depremde konutları zarar gören vatandaşlar için TOKİ’ye ilk 2 yılı ödemesiz 20 yıl vadeli kalıcı konutlar yaptırdı. Depremzede vatandaşlar kura sonucu belirlenen konutlarına yerleşti. Şimdi her biri deprem korkusundan uzak bir şekilde yeni yuvalarında mutlu bir yaşam tarzı sürüyor” dedi.

Kalıcı konutlara yerleşen depremzede köylülerin en büyük isteğinin fiyatlarının bir an önce açıklanması olduğuna vurgu yapan Başkan Bütüner, Her biri 100’er metrekareden oluşan TOKİ konutlarının Simav Ovası ve 1400 rakımlı Simav Dağı manzaralı görüntüsüne doyum olmuyor. TOKİ’nin modern konutları hem depremzede köylüye büyük bir güvence oldu, hem de beldemize estetik bir görünüm kazandırdı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA