Bulgaristan'da Korsanlar, Piyango Kurumu'nun Güvenlik Sistemini Deldi

Bulgaristan'da Milli Piyango Kurumu'nun (BST) güvenlik sistemini delerek 5 milyon leva (yaklaşık 2,5 milyon avro) tutarındaki ikramiyeyi almaya çalışan iki üniversite öğrencisi yakalandı.

BST'den yapılan açıklamada 19 ve 20 yaşlarındaki korsanların pazar günü yapılan sayısal loto çekilişinin ardından sisteme girerek zamanlama ayarlarını bozduklarının ve kazanan rakamların yazılı olduğu sahte bir bilet oluşturduklarının belirlendiğini açıkladı.

Pazartesi sabahı "kazandıkları" büyük ikramiyeyi almaya giden iki genç, suçüstü yakalandı.
Güvenlik sistemine giren korsanların tüm girişimlerinin anında tespit edildiğine dikkati çeken yetkililer, başarılı olarak niteledikleri korsanları yakalamak için ikramiyeyi almak üzere kuruma gelmelerini beklediklerini söyledi.

Siber saldırının ardından 2,5 milyon avroluk sayısal loto, iptal edildi. Bir sonraki çekilişe devredilen ikramiyenin hafta sonuna kadar 3,5 milyon avroya ulaşması bekleniyor.
Sayısal lotoyu düzenleyen BSG'nin güvenliği, daha önce de tartışma konusu olmuştu.
6 Eylül 2013 tarihli çekilişte kazanan numaralar "4, 15, 23, 24, 35 ve 42" olarak açıklanmış ve bilen çıkmamıştı. 10 Eylül'de yapılan bir sonraki çekilişte yine aynı rakamlar çıkmış ve büyük ikramiye 18 kişi arasında paylaştırılmıştı.
Kaynak: AA