Bayrak indiren zanlı konuştu

Diyarbakır'da Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki bayrağı indiren zanlı "Kimse beni yönlendirmedi. Hiçbir örgütle bağlantım yok. Pişmanım” dedi.

Bayrak indiren zanlı konuştu
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 7 Haziran’da yol kesme eylemlerine müdahale sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran, 8 Haziran’da Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi. Definin ardından slogan atıp yürüyen maskeli grubun arasında bulunan bir kişi, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki Türk bayrağını direğe tırmanıp indirdi. Zanlıyı yakalamak için özel ekip kuran Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bayrağı indirenin'Arap’ lakaplı Ömer M. (26) olduğunu belirledi.

‘PLANLAMADIM, ANİDEN GELİŞTİ’
Cenaze töreni öncesi çekilen yüzü açık fotoğraflarından teşhis edilen Ömer M., ortadan kayboldu. Yakalanmamak için saç ve sakal uzatan Ömer M., önceki gün hamile eşi L.M.’yi Lice Devlet Hastanesi’ne götürdüğü sırada gözaltına alındı.'Devletin egemenliği alametlerini aşağılamak’ ve'terör örgütü adına eylem yapmak’tan sevk edildiği nöbetçi Diyarbakır 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Ömer M., suçunu itiraf etti. Zanlı, “Cenazede sloganlar ve taşlama olunca yaşanan atmosferden galeyana geldim. Duygularıma hâkim olamadığım için Türk bayrağını indirdim. Daha önce planladığım bir şey değildi. Aniden gelişti. Bayrağı indirdiğim için pişmanım. Kimse beni yönlendirmedi. Hiçbir örgütle bağlantım yok. Pişmanım” dedi.