Altınyayla’da Davullu Zurnalı Karşılama

Burdur Valisi Hasan Kürklü, ilçe ziyaret programı kapsamında Altınyayla İlçesi’ni ziyaret etti.

Altınyayla’da Davullu Zurnalı Karşılama

Burdur Valisi Hasan Kürklü, ilk olarak Altınyayla Kaymakamlığını ziyaret etti. Altınyayla Kaymakamı Mehmet Ayhan ve kaymakamlık personeli, Vali Kürklü’yü karşıladı. Altınyayla Kaymakamı Mehmet Ayhan, makam ziyaretinde Vali Kürklü’ye Altınyayla İlçesi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Kaymakam Ayhan, Vali Kürklü’ye, Altınyayla’nın yöresel çalgısı olan sipsi hediye etti.
Vali Kürklü, Altınyayla İlçesi programı devamında Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’ı makamında ziyaret etti. Vali Kürklü, belediye önünde davul ve zurna eşliğinde karşılandı. Başkan Serttaş, makamda belediye çalışmaları hakkında bilgi verirken, Vali Kürklü’ye çan ve heybe hediye etti

Vali Kürklü, makam ziyaretlerinden sonra esnafı ziyaret etti. Sanatkarlar Çarşı’nı gezen Vali Kürklü,çan, bakır ve kalay ustaları ile sohbet etti. Vali Kürklü, çan ustalarından, çan yapımı hakkında bilgi alırken, ustaların çan dövmelerini izledi. Vali Kürklü, esnaf gezisinde saz atölyesini de ziyaret ederek, bağlama ve cura yapımı ile ilgili bilgiler aldı.Altınyayla Meydanı’nda, asırlık çınarların bulunduğu çay bahçesinde vatandaşlarla birlikte çay içerek sohbet eden Vali Kürklü, 103 başlıklı Besi ve Süt Sağım Çiftliği’ni de ziyaret etti. Vali Kürklü, son olarak mantar üretim tesisi ve yüksekokul binasında incelemeler yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA