Trakya Üniversitesi’nin Üç Projesine Destek

Trakya Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu 3 projeye Trakya Kalkınma Ajansı'ndan (TRAKYAKA) destek geldi.

Trakya Üniversitesi’nin Üç Projesine Destek

Trakya Üniversitesi’nin, TRAKYAKA 2013/2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında hazırlamış olduğu üç projenin sözleşmesi imzalandı. TRAKYAKA merkez binasında düzenlenen imza törenine Trakya Üniversitesi adına Rektör Prof.Dr. Yener Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin katıldı.

Üniversite tarafından hazırlanan “Hayat Ağacım” projesiyle Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde kurulmasına karar verilen özellikle Trakya ve Balkan bitki türlerini barındıracak Balkan Arboretumu'nun (Canlı Ağaç Müzesi) birinci etabı yapılacak. Uzun vadede bölgede kültür ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacak projenin 161 bin 642 TL’si TRAKYAKA tarafından finanse edilecek.

“EDİRNE AKTİF YAŞLANMA MERKEZİ”
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan “Edirne Aktif Yaşlanma Merkezi” projesi kapsamında ise kurulacak olan merkezde 65 yaş üstü bireylerin kullanımına sunulmak üzere sosyal hizmet alanları, spor ve fizyoterapi hizmet alanları ve sağlık hizmet alanlarının düzenlenmesi planlanıyor. Trakya Kalkınma Ajansı 9 ay sürecek projenin bütçesinin 446 bin 803 TL’sini karşılayacak.

“GENETİK HASTALIKLAR TANI MERKEZİ VE DOKU TİPLENDİRME LABORATUVARLARININ GELİŞTİRİLMESİ”
Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan ve başarılı bulunan “Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi ve Doku Tiplendirme Laboratuarlarının Geliştirilmesi” projesi kapsamında ise Edirne'de faaliyetini sürdüren Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi Laboratuvarı ve yine Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan Doku Tiplendirme Laboratuvarı'nın kapasitesi artırılacak. Başta Edirne olmak üzere tüm Trakya Bölgesi ile komşu ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve moleküler biyoloji ile genetik alanında, kamu, araştırma merkezleri, özel sektör kuruluşları ile araştırma ve sağlık hizmetleri alanında yapılacak olan işbirlikleri için var olan altyapıyı güçlendirmek de projenin diğer hedefleri arasında yer alıyor. Uygulama süresi 9 ay olan projenin 446 bin 803 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek.
Kaynak: İHA