Suriye'deki İç Savaş

Yeryüzü Doktorları Derneği, Suriye'de iç savaştan etkilenen sivillere yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaş nedeniyle birçok Suriyelinin hayatının alt üst olduğunu söyledi.

Savaşta birçok kişinin hayatını kaybettiğini, Suriyelilerin büyük çoğunluğunun da yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Karabacak, şöyle devam etti:
"İç savaş nedeniyle 6,5 milyon kişi Suriye içerisinde iç mülteci konumuna düşmüş durumda, çatışmalarda yaralananların sayısı ise tam olarak bilinmemekte. Her gün, sağlık hizmeti almak için ilgili kurumlara başvuramayan ve ateşli silahlarla yaralanmış yüzlerce Suriyeli tedavi edilmekten yoksun bir şekilde kurtarılmayı bekliyor. Yeryüzü Doktorları, olayların başlamasıyla birlikte iltica edenlerin yardımına koşarak çalışmalarına başladı.

Suriye-Lübnan sınırındaki Whade Khaled bölgesinde, yaralılara ilk müdahalenin yapılarak iç bölgelerdeki hastanelere transferini sağlamak üzere IMA-Lübnan işbirliği ile bir triaj merkezi kuruldu. Lübnan'ın Trablusşam kentinde gönüllü sağlık ekipleri gönderildi. Darül Shifa Hastanesi'ne kan bankası ve laboratuvar kurularak, büyük miktarda ilaç gönderimi gerçekleştirildi.

"
Krizin etkilerinin Türkiye sınırında da kendini göstermesiyle Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bir sağlık istasyonu kurulduğunu belirten Karabacak, Suriye içerisinde de eczanelerin kurulduğunu kaydetti.

Karabacak, savaşın başladığı andan itibaren ilaç, medikal, ameliyat, kan bankası, laboratuvar projesi, su temizleme tabletini kapsayan 28 milyon liralık yardım yaptıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA