Suriye'de İç Savaş

Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere varil bombasıyla saldırmasında ölü sayısının 25'e yükseldiği bildirildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Halep medya sorumlusu Yasir Ahmed, orduya bağlı helikopterlerin sabahtan beri kentte muhaliflerin denetimindeki Meadi, Kadi Askeri, Mesekin Hananu, Besatin Kusur, Eski Halep bölgesini varil bombasıyla saldırması sonucunda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı ölü sayısının 25'e çıktığını söyledi.

Rejimin hava saldırılarında onlarca kişinin yaralandığını kaydeden Ahmed, sivil savunma ekiplerinin varil bombası sonucunda yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıları kısıtlı imkanlarla çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

Yıkılan yerler arasında bir caminin de yer aldığını kaydeden Ahmed, Esed güçlerinin saldırılarında bazı evlerde yangınların çıktığını, hava saldırıları sonucunda muhaliflerin denetimin olan bölgelerde elektrik ve suların kesildiğini bildirdi.
Kaynak: AA