Simav’da Erdoğan’a Görkemli Kutlama

Kütahya’nın Simav İlçesinde vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların büyük çoğunluğunu alan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferini havai fişek gösterileri eşliğinde kutladı.

Simav’da Erdoğan’a Görkemli Kutlama

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini kutlamak için Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen havai fişek gösterilerine Simavlılar yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasını Simavlılar Cumhuriyet Meydanında sinevizyondan canlı olarak izledi.
Havai fişek gösterisine Simav’ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra Simav Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, belde belediye başkanları ile ellerinde Erdoğan posterleri ve Türk Bayrakları bulunan vatandaşlar katıldı.

Simav’da resmi olmayan sonuçlara göre seçmenler oylarını ilçe genelinde kurulan 170 sandıkta kullandı.
Simavlıların yüzde 67.42’si oylarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması yönünde kullanırken, yüzde 31.22’si Ekmelettin İhsanoğlu’na, yüzde 1.36 lık kısmı ise Selahattin Demirtaş’tan yana kullandı.
Resmi olmayan sonuçlara göre bu gün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık başına giden 20 bin 23 seçmen oyunu Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanırken, Ekmelettin İhsanoğlu’na oy verenlerin sayısı 9 bin 274’de kaldı. Selahattin Demirtaş’a ise 404 oy çıktı.
Havai fişek gösterisi öncesinde Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalığa seslenen Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatana millete hayırlı olması dileğinde bulundu

Belediye Başkanı Özkan, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye’de yeni bir sayfa açıldığını ve yeni bir dönemin başladığını söyledi

Başkan Özkan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Simav yüzde 67 oranında oy ile destek vermiştir. Oylarımız kendisine helal olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA