Savaşın Engelli Bıraktığı Suriyelilere Yardım

Deniz Feneri Derneği, Suriye'deki iç savaşta yaralanarak engelli hale gelen 758 Suriyeliye tekerlekli sandalye ve akülü araç yardımı yaptı.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın acımasız yüzüyle karşı karşıya kalarak bedenlerini kaybeden Suriye vatandaşlarına yardımlarının devam ettiğini söyledi.

Suriyeliler için ilaç dağıtım ve sağlık merkezleri açtıklarını ifade eden Cengiz, "Bugüne kadar iç savaş nedeniyle yaralanan ve uzuv kaybı yaşayan, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların olduğu 758 Suriye vatandaşına tekerlekli sandalye ve akülü araç desteği yaptık. Yardımlarımız Suriye içinde ve Türkiye'de bulunan Suriyeliler için yapıldı" dedi.

Cengiz, bugüne kadar Atme kampına 48, Azez'e 12, Usame Ablak Hastanesi'ne 6, Halep'in Mera köyüne 6 sağlık kabini ve ilaç deposu kurulduğunu kaydetti.

Suriye'ye yapılan yardımların sadece gıda ve ilaçla sınırlı olmadığını ifade eden Cengiz, "Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyünün karşısında Suriye sınırında yer alan Atme kampında bin 200'ün üzerindeki çadırda yaşayan 35 bin mülteci için 4 su deposu kurularak toplam 35 ton su depolanması sağlanıyor. Bu sayede sıcak yaz aylarında temiz su ihtiyaçları karşılandı" diye konuştu.

Kaynak: AA