Pamuk ve Yün Yorganlar Çeyizleri Süslüyor

El emeği göz nuruyla dikilen pamuk ve yün yorganlar evlenecek kızların çeyizlerini süslüyor.

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Nahya Güzelyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, el emeği göz nuruyla diktikleri pamuk ve yün yorganların son yıllarda genç kızlar tarafından yoğun talep gördüğünü söyledi.

Güzelyurt, tamamen doğal ve birinci kalite malzemelerden üretilen yorganların özellikle evlenecek kızlar tarafından tercih edildiğini belirterek talep üzerine farkı model ve tarzda işledikleri yorganların evlenecek kızların çeyizlerini süslediğini ifade etti.

Yorgan dikme sanatının yok olmasını istemediklerini bu nedenle el sanatını yüzlerce öğrenciye öğrettiğini anlatan Güzelyurt, şunları kaydetti:
"Öğrencilerim, öğrendikleri sayesinde diktikleri yorganları satarak maddi bütçelerine katkı sağlıyorlar. Tamamen doğal, kaliteli pamuk ve yün kullanılarak üretilen yorganlar, insan sağlığı açısından da çok önemli ve faydalı. Pamuk ve yün yorganlar, soğuk kış aylarında daha sıcak tutuyor. Vatandaşlara pamuk ve yün yorganları tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Son yıllarda yorganlara genç kızlarımız büyük ilgi gösteriyor. Gelin adaylarımızın istediği renk, model ve tarzlarda yaptığımız yorganlar çeyizlerde çıkarılıyor. Biz de bunları gördükçe mutlu oluyoruz.''
Güzelyurt, genç kızların genelde bebek ve çift kişilik yorganlara ilgi gösterdiğini anlatarak bunların 150-250 lira arasında değişen fiyatlarda satıldığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA