Hatsu'dan Su Faturası Duyurusu

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel MüdürlüğŸü tarafından, İskenderun ilçesinde, HATSU'nun kestiğŸi faturalardan gecikme faizi alındığŸı ve vatandaşŸların borcundan dolayı suyunun kesildiğŸi iddialarına ilişŸkin açıklama yapıldı.

Genel Müdürlük Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, İskenderun'da su tahsilatlarının 11 Haziran 2014 tarihine kadar İskenderun Belediyesi veznelerine yapıldığŸı belirtildi.
Açıklamada ayrıca şŸu ifadeler yer aldı:
"HATSU vezneleri su tahsilatına 4 Temmuz 2014 tarihinde başŸladı. Abonelerin geriye dönük borçlarının bildirilmesine dair su kesme ihbarnamesinin otomatik olarak çekildi. HATSU tarafından hiçbir vatandaşŸın suyu borcundan dolayı kesilmedi. İsteyen abonelere ödeme güçlerine göre taksitlendirme yapılabilmektedir. Bu taksitlendirmeden çok sayıda vatandaşŸın faydalanmışŸtır.
Su tahsisatlarıyla ilgili bütün işŸ ve işŸlemler HATSU'ya geçmesinin ardından su faturasını otomatik ödeme talimatıyla yatıran İskenderunluların, otomatik ödeme talimatları geçersizdir. Kurumumuz banka anlaşŸmaları yaptıktan sonra ayrıca duyuru yapacaktır"
 
Kaynak: AA