Filistinli Yaralıların Türkiye'ye Getirilmesi

Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Gazze'de İsrail'in saldırılarında yaralanan Filistinlilerin Türkiye'de tedavi edilmesiyle ilgili, "İlerleyen zamanlarda Gazze'den Trabzon'a tedavi edilmek üzere ağır yaralı yaklaşık 40 kişinin getirilmesini bekliyoruz" dedi.

Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, İsrail'in saldırılarında yaralanan Gazzelilerin tedavisi için harekete geçtiğini, durumu ağır olanların tedavi edilmek üzere Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'deki çeşitli hastanelere getirilmeye başlandığını belirtti.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü kriz merkezindeki yetkililerin kendileriyle görüşerek Gazze'deki yaralılardan bir kısmının önümüzdeki günlerde Trabzon'a getirilebileceğini bildirdiğini ifade eden Süleyman, bunun için hazırlıklara başlattıklarını vurgulayarak, "İlerleyen zamanlarda Gazze'den Trabzon'a tedavi edilmek üzere ağır yaralı yaklaşık 40 kişinin getirilmesini bekliyoruz. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Yaralıları Trabzon Havalimanı'nda karşılayarak durum değerlendirmesi yapacağız. Ardından da onları en uygun hastanelerimize sevk edeceğiz. Kurumlarımız bu yönde hazırlıklarını tamamladı" diye konuştu.

Trabzon'a gelecek hastaların yara, yanık ve bazı organ kopmaları durumlarına göre kentteki çeşitli kamu hastanelerine sevk edileceğini vurgulayan Süleyman, her türlü olasılığı göze alarak, hazırlıklarını tamamladıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA