Avrupalı Öğrenciler, Erzin’de

Avrupa’nın 11 değişik ülkesinden 28 öğrenci Hatay’ın Erzin ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerlerde incelemelerde bulundu.

Avrupalı Öğrenciler, Erzin’de

Merkezi Brüksel’de bulunan ve 115 farklı şehirde 18 bin üyesi olan Avrupa Öğrencileri Derneği (AEGEE) Adana Temsilciliği, yabancı öğrencilere ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiriyor.
Erzin'e gelen 11 değişik ülke vatandaşı toplam 28 öğrenci, önce İlçe Kaymakamı İskender Yönden’i ve ardından İlçe Belediye Başkanı Kasım Şimşek’i ziyaret etti. Ziyarette Erzin’le ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyaretin ardından Erzin Belediyesi, Türkmen Kızı Tesislerinde gruba bir öğle yemeği verdi. Misafir öğrenciler börek açıp, saçta pişirdiler.

Öğle yemeğinin ardından İsos Antik Kentinde incelemelerde bulunan öğrenciler Erzin’den mutlu bir şekilde ayrıldılar.

Akdeniz Ateşi Altı Projesi kapsamında faaliyette bulunan dernek koordinatörü Burçin Muluk ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Avrupa’nın farklı ülkelerinden oluşan 28 kişilik öğrenci gurubu ülkemizde 15 gün kalacak. Bu 15 gün içerisinde Adana, Erzin, Antalya ve Nevşehir’de bulunan tarihi ve turistik yerlere ziyaret düzenleyeceğiz. Derneğimizin amacı; Ülkemize karşı Avrupa’da oluşan ön yargıyı kırmak ve ülkemizi tanıtmaktır. 1 günü geçirdiğimiz Erzin benim doğup büyüdüğüm bir yerleşim yeridir. Burayı da tanıtma imkanı bulduğum için çok mutluyum" dedi.

Kaynak: İHA