Altındağ’a 60 Bin Metrekare Tretuvar

Altındağ’ın cadde ve sokaklarını 10 yılda yaklaşık 600 bin metrekare tretuvar taşıyla işleyen Altındağ Belediyesi, 5 mahallede daha özverili bir kaldırım çalışması başlattı.

Altındağ’a 60 Bin Metrekare Tretuvar

Gülpınar, Güneşevler, Beşikkaya, Ali Ersoy ve Karapürçek Mahallerine yaklaşık 60 bin metrekare yeni tretuvar taşı döşeniyor. Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla cadde ve sokakların çehresi daha estetik bir görünüme kavuşurken yayaların ulaşımı daha kolay bir hale geliyor.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL KALDIRIMLAR
Toplumsal duyarlılığıyla adından sıkça söz ettiren Altındağ Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında engelli vatandaşları da göz ardı etmiyor.Altındağ Belediyesi tarafından engelliler için yapılan kaldırımlar, Ankara’daki ilçe belediyeler arasında bir ilk olma özelliğini taşıyor.Özellikle görme engelli vatandaşlar için kaldırımlara yerleştirilen tretuvar taşları, tam 20 bin metrekare uzunluğunda.Altındağ Belediyesi, engellilere yönelik çıkarılan yasanın gereklerini yerine getirerek ilçe kaldırımlarını 15 santimetre yüksekliğinde yapıyor.

“ALTINDAĞ’I DAİMA İLERİ GİDECEK”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ’ın her geçen gün daha modern bir hale geldiğini belirtti.

Tretuvar çalışmalarına büyük özen gösterdiklerini kaydeden Tiryaki, özellikle engelli vatandaşlara yaya ulaşımında kolaylık sağladıklarını söyledi.

Tretuvar çalışmalarının yılsonuna kadar biteceği müjdesini veren Başkan Tiryaki sözlerine şöyle devam etti: “Altındağ Belediyesi olarak ilçeyi her zaman ileri taşıma amacındayız.Kent estetiğine daha uygun bir Altındağ için gece gündüz çalışıyoruz. Yapılan bu çalışmalar ilçenin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor.”
Kaynak: İHA