Tarım İşçileri Oy Kullanamamanın Burukluğunu Yaşıyor

Ordu'ya fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri, cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanamamanın burukluğunu yaşıyor.

Yaklaşık 10 gün önce Doğu ve Güneydoğu illerinden Ordu'ya fındık toplamak için gelen mevsimlik işçiler, Ordu Valiliği tarafından kendileri için hazırlanan alanlarda kalıyor. Altınordu ilçesi Uzunisa Mahallesi ve Perşembe ilçesi Efirli Mahallesi'ndeki çadır kentte kalan yüzlerce işçi, cumhurbaşkanı seçiminin fındık hasat dönemine denk gelmesi nedeniyle oy kullanamadı.
Şanlıurfa'dan gelen işçilerden Mahmut Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekmek peşinde oldukları için oy kullanamadıklarını söyledi.

Ailesiyle 10 gün önce Ordu'ya geldiğini anlatan Dağ, "Ben de her vatandaş gibi cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak isterdim. Bir oy bir oydur ama bu olmadı. Gurbette olduğumuz için sandığa gidemedik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Mesut Tuna da ilk defa halk tarafından cumhurbaşkanının seçildiğini belirterek, "Biz fındık toplamak için Ordu'da bulunduğumuz için oy kullanamadık. Ekmeğimizin peşinde olduğumuz için oyumuzu atamadık. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Emin Arslan ise her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmayı çok istediğini ancak fındık hasadının seçime denk gelmesi nedeniyle oy kullanamadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA