Şahin Mengü'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki

CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

Şahin Mengü'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki
CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını Beyaz Tv'ye değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine özel programa telefonla bağlanan Mengü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti.


Mengü ayrıca CHP'yi 'F Tipi örgütlenmeden kurtarmak gerekir' dedi.

ADAY SEÇİMİ YANLIŞTI

Mengü “Çatı aday için çok ciddi bir başarısızlık ortada. CHP, MHP ve diğer 12 partinin oy toplamlarına bakıldığı zaman yüzde 47 civarında bir oy oranı olması lazım. Şimdi seçim sonuçlarına bakıldığı zaman alınan oy oranı yüzde 38. Bu işin sorumlusu bu adayı çıkartanlardır. Ekmeleddin Bey'i Türk halkı hiç tanımıyordu. CHP ve MHP daha tanıdık birer adayla ayrı ayrı seçime gitseydi bugün sonuçlar çok daha farklı olabilirdi. Aday seçimi yanlıştı. Sorumluluk Sayın İhsanoğlu'nda değil bu adayı gösterenlerdedir” diye konuştu.

SANDIĞA GİTMEDİM


CHP ve MHP'nin ortak çatı adayına tepki gösterdiği için oy kullanmadığını belirten Mengü, “ Bu bir protestodur. Sandığa katılmayan yüzde 20'lik bir kesim var. Bunun büyük bir kısmı bu iki partinin tabanında yer alan seçmenlerdir. Bende bunlardan biriyim. Oy kullanmamakta siyasi bir tercihtir. Doğru adayı belirlemeyenler suçlanmayacak, sandığa gitmeyenler mi suçlanacak. Bu işin sorumlusu Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'dir” dedi.

İSTİFA ETMELİ

Yanlış aday belirlenmesinin ve seçim sonuçlarının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini söyleyen Mengü, “ İstifa etmeli. CHP tabanına tarihi bir sorumluluk düşüyor. Bu bölücülerden ve F Tipi'nden bu partiyi kurtarmak gerekiyor. Fethullah Gülen'e saygı sunan insanlar var. Yarından itibaren partide belli şeylerin olacağını tahmin ediyorum. Hukuksuzluğa karşı çıkmak ayrı bir şeydir, F Tip örgütlenmeye sahiplenmek ayrı bir şeydir. ” diye konuştu.