Hatay’da Yaşayan Ermeniler Oylarını Kullandı

Hatay'ın Samandağ ilçesi Vakıflı Mahallesi'nde yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşları, cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullandılar.

Hatay’da Yaşayan Ermeniler Oylarını Kullandı

Türkiye’nin tek Ermeni mahallesi olan Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı mahallesinde yaşayan Ermeni vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Vakıflı Mahallesi'ndeki eski okul binasının yolunu tuttu. Ermeni vatandaşlar, buradaki sandıkta oy vermeye başladı.

Ermeni mahallesinde yaşayan Agub Kartun, halkın Cumhurbaşkanını seçmesini doğru bulduğunu belirterek, ”Cumhurbaşkanını halkın seçmesini daha doğru olduğunu düşünüyorum. halkın direk kendisinin cumhurbaşkanını seçmesi daha doğru ve güzel oluyor. Bizler vatandaş olarak kendi cumhurbaşkanımızı seçmeye katkıda bulunuyoruz. Seçimler demokrasi adına hayırlı olsun diyorum”dedi.

Vakıflı Mahallesi Muhtarı Berç Kartun, mahallelerinde 84 seçmenin bulunduğunu belirterek, “Güzel bir seçim oluyor. İlk kez Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanıyoruz. İnşallah hayırlı olur. Yeni seçilecek olan cumhurbaşkanımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum”şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA