Burhaniye’de Köylere İlgi Arttı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, büyükşehirlerin stresinden kurtulmak isteyen çok sayıda vatandaş köylerde evler yapmaya başladı.

Burhaniye’de Köylere İlgi Arttı
Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük illerden gelen çok sayıdaki vatandaşlar, nüfusu azalan köyleri canlandırdı.
İlçeye bağlı Taylıeli, Dutluca, Avunduk ve Ağacık köylerinde ev yapan vatandaşlar köy yaşamından oldukça mutlu. İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Edremit körfezi manzaralı Dutluca köyünde ev yapanların sayısı 15’e ulaştı. Dutluca da ev yapan Erhan Karataş, “İstanbul artık çekilmez halde. Doğal yaşama dönüş en güzel olay. Başka da herkese tavsiye edeceğim bir olay. Herkes gelsin köylerde yer sahibi yurt sahibi olsun. Burada köylüler ülkenin ekonomik şartları yüzünden yerlerini satıyor. Burada tavuk yetiştireceğim. Fırında ekmeği kendim yapacağım. Sütü yapamam. Onu da başkasından satın alacağım. Köy yaşamı gerçekten güzel. Hele başta Kaz Dağları’na bakarken, Madra Dağları’nı arkanıza almışsınız. Köy yaşamını bu yaşamı herkese tavsiye ediyorum. Doğal yaşam bir kere. Bunun başka izahı yok” dedi.

Ankara’dan gelen Rasim Özan da, “Köy hayatı gerçekten insana huzur veriyor. İnsanlar, özellikle çalışan insanlar Büyükşehirlerde stres yaşıyorlar. İlk başta köy yaşamı zor geliyor ama içine girdiğinde tüm büyük şehrin stresini atmış oluyor insan. İnsanlar buraları görünce uzun yılların vermiş olduğu yorgunluğu atabiliyor. Onun ötesinde böyle bir an önce emekli olup, bu bölgeye bu köye yerleşmek istiyorum. Bu köyü çok seviyorum. Yani bir an önce gelip buraya yerleşmek istiyorum” dedi.

Nuri Ersin Kırgeç ise, “Köyümüzde evimizi evvel sene aldık. Kendimize göre tadilat yaptıktan sonra şu haliyle kullanmaktayız. Zaten kendimiz de buralıyız. Ama bankacı olduğumuz için büyük şehirde yaşıyoruz. Büyükşehir’in stresinden bir an önce kurtulmak istiyoruz. Eşimle birlikte burada komşularımızla birlikte gayet güzel iyi ilişkiler içindeyiz. Yani burada olmaktan memnunum. Tatillerde buraya gelerek büyükşehirin stresinden kurtuluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA