Bol Suya Kavuşan Köylüler Şükür Duasına Çıktı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Ağacık köyünde bir hayırseverin kazdırdığı 105 metrelik kuyudan bol su çıkınca bayram yaşandı.

Bol Suya Kavuşan Köylüler Şükür Duasına Çıktı

Çıkan suyu belediyenin desteğiyle şebekeye bağlayan köylüler, şükür duasına çıkarlarken, yaklaşık bin kişiye de hayır yemeği verildi.

İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki 250 nüfuslu Ağacık köyünde, yıllardır çekilen susuzluk bir hayırsever ve belediyenin desteğiyle çözüme kavuşurken, köyde adeta bayram sevinci yaşandı. 105 metrelik kuyudan çıkan su, belediyenin yaptırdığı enerji hattı ile 75 tonluk depoya pompalanırken, köy bol suya kavuştu. Tören de, köy imamı İdris Ayvazoğlu’nun yaptığı duanın ardından su akıtılırken, törene Belediye Başkanı Necdet Uysal da katıldı.

Köyde eski okul lojmanı restore edilerek sağlık evinin dönüştürülürken, aynı zamanda onun da açılışı yapıldı. Törene AKP İlçe Başkanı Onur Bedir ile bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.

Törene katılan Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Bu gün Ağacık köyümüzün su sıkıntısını gidermek ve muhtarımızın yaptırdığı sağlık evinin açılışı için buraya geldik. Bizi tabi mutlu eden şeyler. Köylerde su sıkıntısı çekilmemesini istiyoruz. Ama, yaz aylarında maalesef sıkıntılar oluyor. Görevimizin ilk yılı. Sıkıntıları tespit ediyoruz. İnşallah seneye, bu sıkıntıların çekilmemesi yönünde çalışma yapıyoruz. Suyun hayırlı olmasını diliyorum. Hayır yapanlara teşekkür ediyorum. Bu sağlık evimizin de köyümüze sağlık getirmesini istiyorum” dedi.

Muhtar Hasan Dayı da, “Senelerden beri suyumuz yoktu. Su açılışını yaptık. Sağlık evimizi açtık. Sayın başkanımıza, diğer arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Köyümüzde su bayramı yaşıyoruz. Su yokluğu sona erdi. Senelerdir yoktu. Suyumuz bolardı, Allah’a şükür. Katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Köylülerden Müzeyyen Kılıç, “Allah, bin kere razı olsun suyumuzu getirenlerden: Çeşmenin musluğunu açıyoruz. Abdestimizi alıyoruz. Namazımızı kılıyoruz. Helal olsun bize. Suyumuzu getirenlerden bin kere Allah razı olsun. Çok dua ediyoruz onlara” dedi.

Fatma Yılmaz ise, “Ben de bu köyün insanıyım. Yıllardır susuzluk çekiyorduk. Muhtarımız sayesinde bol suya kavuştuk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA